A Montreal jelezte: még nincs vége

Vágólapra másolva!
2010.05.21. 08:15
null
Michael Leightonhoz hasonlóan a szurkolók is különös perspektívából szemlélhették a montreali gólokat <br />(Fotó: Reuters)
Címkék
A Montreal Canadiens hazai p&aacute;ly&aacute;n 5&ndash;1-es győzelmet aratott a Philadelphia Flyers ellen az NHL-r&aacute;j&aacute;tsz&aacute;s Keleti főcsoportj&aacute;nak d&ouml;ntőj&eacute;ben, &iacute;gy 2&ndash;1-re sz&eacute;p&iacute;tette a p&aacute;rharc &aacute;ll&aacute;s&aacute;t.

Az idei NHL-rájátszás örök igazsága alighanem az, hogy a Montrealt soha nem lehet leírni. Sokan már a sokkal esélyesebbnek tűnő Washington Capitals, majd a Pittsburgh Penguins elleni párharc előtt a Habs kiesését vizionálták, ehhez képest a kanadai csapat még mindig áll.

Következett a Philadelphia elleni sorozat első két mérkőzése, montreali szemszögből 0–6-os, illetve 0–3-as végeredménnyel. Sokan ekkor azt mondták, kifulladt a gépezet. Ehhez képest a párharc harmadik meccsén imponáló magabiztossággal győzött 5–1-re a Habs.

Az első harmadban a rájátszásban zseniálisan teljesítő Michael Cammalleri reagált a leggyorsabban a palánkról visszapattanó korongra, és megszerezte a vezetést a Canadiensnek. Már ez sem volt túl jó előjel a Philadelphiának, hiszen a piros-kékeknek akkor megy igazán, ha ők szerzik meg a vezetést: amikor a rájátszásban ők ütötték az első gólt a mérkőzésen, immár tíz alkalomból nyolcszor nyertek (fordítva 1–6 a mérleg).

A folytatásban is nagy nyomás alá helyezte a hazai csapat a Flyers kapuját, ennek következménye volt Tom Pyatt újabb kipattanó után szerzett találata.

Sokat mondó, hogy a Montreal nemcsak az első harmadban (17–9), de mindegyik játékrészben többet lőtt kapura, ami eddig ritkán volt jellemző a Habsre. Ezúttal azonban minden bejött a Montrealnak: Dominic Moore remek kapáslövése után már három volt az előnye, Brian Gionta pedig végleg eldöntötte a találkozót.

Simon Gagne ugyan fordulásból ütött találattal szépített, de – jelezve, hogy ez az este a Montrealé – Marc-André Bergeron az utolsó percben kiütésessé tette a győzelmet.

Folytatás magyar idő szerint szombat este Montrealban.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ  
Montreal Canadiens (8.)–Philadelphia Flyers (7.) 5–1
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Philadelphia javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik