A kiesés szélére került a Detroit

Vágólapra másolva!
2010.05.05. 07:15
null
A detroiti Jimmy Howard ezt a lövést védte, másik négyet azonban nem (Fotó: Action Images)
Címkék
Az NHL rájátszásának legutóbbi játéknapján a Pittsburgh Penguins 2–0-ra nyert a Montreal Canadiens ellen, így 2–1-re vezet a Keleti főcsoport elődöntőjében. Nyugaton a San Jose Sharks hosszabbításban gyűrte le a Detroit Red Wings csapatát, ezzel már 3–0-ra vezet, azaz egy győzelem kell neki a főcsoportdöntőbe jutáshoz.

 

Joe Pavelski nem tudott sorozatban hatodik mérkőzésén is eredményes lenni, a San Joséban azonban voltak mások, akik mattolták Jimmy Howardot, így a Cápák nagy lépést tettek a főcsoportdöntőbe jutás felé.

Pedig nem úgy tűnt, hogy ez lesz a vége, a Detroit ugyanis az első harmadban 2–0-ra, a harmadikban pedig 3–1-re is vezetett. A vendégek azonban hosszabbításra mentették a mérkőzést, majd a ráadásban Patrick Marleau találatával meg is nyerték.

Csütörtökön Detroitban találkoznak a felek, és ha a Red Wings újra kikap, akkor 2003 után ismét söpréssel búcsúzik a rájátszástól. Hét éve az első fordulóban az Anaheim jutott túl 4–0-val a detroitiakon.

A Pittsburghben Jordan Staal és a rájátszásban három gólt, illetve nyolc pontot jegyző Bill Guerin sem játszott, a Penguins mégis győzni tudott Montrealban. Ezt elsősorban jó védekezésének és kapusteljesítményének köszönheti, a 18 lövést ártalmatlanító Marc-André Fleury pályafutása negyedik playoffbeli shutoutját könyvelte el.

Az első két harmadban nem találtak be a felek, a záró játékrész elején viszont orosz összjáték után megszerezte a vezetést a Penguins: Szergej Goncsar passzát követően Jevgenyij Malkin vette be emberelőnyben Jaroslav Halák kapuját. A vendégek győzelmét 15 másodperccel a vége előtt Pascal Dupuis biztosította be egy üres kapus góllal. A Pittsburgh így 2–1-re vezet, a negyedik mérkőzést csütörtökön rendezik Montrealban.

NHL, RÁJÁTSZÁS 
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Montreal Canadiens (8.)–Pittsburgh Penguins (4.) 0–2
A párharc állása: 2–1, a Pittsburgh javára
   
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Detroit Red Wings (5.)–San Jose Sharks (1.) 3–4 – h. u.
A párharc állása: 3–0, a San Jose javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik