A keleti döntőben a Miami, előnyben az Oklahoma City

Vágólapra másolva!
2011.05.12. 10:12
null
James készülhet a főcsoport-döntőre (Fotó: Reuters)
Címkék
A Miami Heat bejutott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság Keleti főcsoportjának fináléjába, miután az elődöntő ötödik mérkőzésén 97–87-re legyőzte a Boston Celticset, s ezzel 4–1-re megnyerte az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcot. A játéknap másik mérkőzésén a Memphis Grizzlies fölött aratott könnyed sikerrel az Oklahoma City Thunder egy győzelem került a nyugati döntőtől.

A Miami Heat bejutott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság Keleti főcsoportjának fináléjába, miután az elődöntő ötödik mérkőzésén 97–87-re legyőzte a Boston Celticset, s ezzel 4–1-re megnyerte az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcot. A játéknap másik mérkőzésén a Memphis Grizzlies fölött aratott könnyed sikerrel az Oklahoma City Thunder egy győzelemre került a nyugati döntőtől.

LeBron Jamesnek bejött a váltás. A Miami Heat klasszisa egy évvel ezelőtt még a Cleveland Cavaliers kosarasaként csúnyán elbukta a Boston elleni főcsoport-elődöntő 5. meccsét (később 4–2-es összetettbeli vereséggel búcsúzott a Cavs), ezúttal azonban már miamisként legyőzte és kiütötte csapatával a playoffból a Celticset.

James király 33 pontot dobott a mérkőzésen, nála többet csak Dwyane Wade szerzett, szám szerint 34-et. A találkozón igen nagy esélye volt a győzelemre a Celticsnek, de a Heat parádés hajrájával nyert.

A Boston a szerb Nenad Krsztics kosarával 4 és fél perccel a vége előtt még 87–81-re vezetett, de a Miami 16–0-s rohammal zárta le a meccset és a párharcot. Így Ray Allen 18 pontja, Kevin Garnett 15 pontja és 11 lepattanója és Paul Pierce 12 egysége gyakorlatilag semmit sem ért.

A floridai együttes a Chicago Bulls–Atlanta Hawks párharc győztesével találkozik majd a főcsoport-döntőben.

MIAMI–BOSTON 97–87

A másik mai mérkőzésen még nem dőlt el (nem is dőlhetett volna el…) a továbbjutás, az Oklahoma City azonban lépéselőnybe került a Memphis elleni párharcban. A Thunder ráadásul nagyon könnyedén húzta be az ötödik meccset s került egy győzelemre a nyugati főcsoport döntőjétől.

Az oklahomai csapat, miután a negyedik meccset háromszori hosszabbításban nyerte meg, most gyakorlatilag már három negyed után ünnepelhetett, az utolsó játékrész előtt 71–52-re vezetett.

A mérkőzés végén már nem a kulcsembereit játszató Oklahomában minden benevezett játékos pontot szerzett, a legtöbbet Kevin Durant (19) és Daequan Cook (18) termelte. A másik oldalon egyedül Marc Gasol (15) jutott tíz pont fölé.

A hatodik meccset pénteken rendezik, ha Memphisben is nyer a Thunder, bejut a Nyugati főcsoport döntőjébe, ellenkező esetben a mindent eldöntő hetedik meccsre lesz szükség. A párharc a továbbjutója a bajnok Los Angeles Lakerst kisöprő Dallas Mavericksszel találkozik a nyugati fináléban.

OKLAHOMA–MEMPHIS 99–72
NBA
KELETI FŐCSOPORT
Miami Heat (2.)–Boston Celtics (3.) 97–87
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1
NYUGATI FŐCSOPORT
Oklahoma City Thunder (4.)–Memphis Grizzlies (8.) 99–72
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 az Oklahoma javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik