A Heat a második meccsen befűtött a Bullsnak

Vágólapra másolva!
2011.05.19. 09:55
null
A második meccs hajrájában a Heat jobb volt a Bullsnál (fotó: Action Images)
Címkék
Az első mérkőzés 21 pontos veresége után a Miami Heat megnyerte a párharc második felvonását a Chicago Bulls ellen az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának főcsoportdöntőjében. A floridaiak 85–75-re győztek a „szeles városban” 1–1-re módosítva a párharc állását.

Alaposan feljavult a Miami Heat játéka a Chicago Bulls elleni második mérkőzésre, hiszen míg az első találkozó meglepően simán, 21 pontos vereséggel és 103 kapott ponttal zárult floridai szempontból, addig a második találkozóra a védekezés majd’ harmincegységnyit javult.

A Heat pontgyárosai közül LeBron James 29, Dwyane Wade 24 ponttal terhelte meg a Chicago kosarát, de ennél is fontosabb volt, hogy Derrick Rose-t 21 ponton tudták tartani, miközben csapattársai közül csupán Luol Deng volt képes két számjegyűt (13) hozzátenni a Bulls összteljesítményéhez.

Az is a vendégek malmára hajtotta a vizet, hogy a hajrában kifejezetten rosszul célzott mindkét csapat, hiszen a negyedik játékrész mindösszesen 24 pontot hozott. „Nem tudom, hogy a kosárlabda-rajongók mit szólnak a 14–10-es záró negyedhez, de talán majd ez is elfelejtődik” – mondta Erik Spoelstra, a Miami vezetőedzője az összecsapást követően.

A Miami mindenesetre nem jött ki rosszul a visszafogott végjátékból, ugyanis 7:16-tal a vége előtt még 73–73 volt az állás, a folytatásban azonban a hazaiaknak semmi sem sikerült, miközben James pontjaiból kilencet ekkor vállalt magára.

Folytatás magyar idő szerint hétfő hajnalban Miamiban.

CHICAGO–MIAMI 75–85
NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Chicago Bulls (1.)–Miami Heat (2.) 75–85 (26–19, 20–29, 19–23, 10–14)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1–1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik