A hajrára elfogyott a Boston ereje

Vágólapra másolva!
2009.11.21. 08:03
Címkék
Ebben a szezonban először találkozott egymással az NBA-ben a Boston és az Orlando, melyek közül az utóbbi sikerét hozta a péntek esti keleti rangadó. Alig kevesebb mint három perccel a vége előtt még 78–78-ra álltak a felek, ám ezt követően a Boston már egyszer sem tudott a Magic gyűrűjébe találni, így kikapott. A Clevelandben az idény során először jutott 40 pontig LeBron James, aki győzelemre vezette Shaquille O’Nealt nélkülöző csapatát az Indiana ellen.

Kevin Garnették hiába zárkóztak fel, a véghajrát elrontották az Orlando ellen (Fotó: Imago, archív)
Kevin Garnették hiába zárkóztak fel, a véghajrát elrontották az Orlando ellen (Fotó: Imago, archív)

A két csapat formája alapján nem meglepetés, hogy az Orlando megverte a Bostont. Előbbi már sorozatban négy győzelemnél tart, míg a Celtics három zakót könyvelt el a legutóbbi négy fellépésén (hazai pályán 3/5 a mutatója hasonló tekintetben). Huszonhat pontjával Vince Carter bizonyult a legeredményesebbnek a Magicben, amely az első negyedet 29–13-as vezetéssel zárta, azonban a második játékrészben a hazaiak 13 pontot lefaragtak hátrányukból. Kevesebb mint három perccel a vége előtt 78–78-ra álltak a felek, ám ezután már csak az Orlando szerzett pontot, így végül 83–78-ra megnyerte a keleti rangadót. A Bostonban Paul Pierce 21 pontot, Kevin Garnett pedig 13 pontot és 11 lepattanót szorgoskodott össze, míg Rasheed Wallace neve mellé hiába került 13 lepattanó, hárompontos-statisztikájával igencsak lerontotta a teljesítményét: nyolc triplakísérletéből ugyanis egy sem volt sikeres. A két csapat egyébként először találkozott azóta, hogy az előző idényben összecsaptak a Keleti főcsoport elődöntőjében.

A kipontozódás szélén álló Josh Smith szinte az egész utolsó negyedet a padon töltötte, végül mégis ő lett a zsinórban hetedik győzelménél tartó Atlanta hőse, amely 105–103-ra nyert a Houston ellen. Carl Landry öt másodperccel a vége előtt értékesített két büntetőt, 103–103-ra alakítva az állást, ám az utolsó támadással az Atlanta jöhetett. Mike Bibby dobta el a labdát, amely lecsorgott a gyűrűről, ám a berobbanó Smith kijavította társa hibáját, és megnyerte a Hawksnak a meccset.

A Cleveland ismét Shaquille O'Neal nélkül állt ki – zsinórban negyedszer nem lépett pályára a 37 éves center, akinek a jobb válla rakoncátlankodik, és nem lehet tudni, mikor térhet vissza –, de a szezonban először 40 pontig jutó LeBron James így is győzelemre vezette a Cavalierst, amely tíz ponttal bizonyult jobbnak az Indianánál. A Pacers az első félidőben 63 százalékos dobóteljesítményt mutatott fel, a másodikban viszont visszaesett 32 százalékra. James első nyolc kísérlete mind jónak bizonyult, a 22. percig pedig nem hibázott a mezőnyből.

Sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el a Miami, amely a Chris Bosh (29 pont, 12 lepattanó) és Andrea Bargnani (24 pont, 10 lepattanó) vezérletével nyerő Toronto otthonában kapott ki. A két játékos a Raptors előző meccsén is dupla-duplát ért el, ám szerdán a Utah ellen ez is kevés volt a győzelemhez.

A Milwaukee-ból Michael Redd és Andrew Bogut is hiányzott, ott volt viszont az elsőéves Brandon Jennings, aki 29 pontjával diadalra vezette a Buckst a sorozatban hetedszer veszítő Charlotte ellen. Utóbbi csapat résztulajdonosa, Michael Jordan a helyszínen tekintette meg a mérkőzést, ám sok örömöt nem szereztek neki a Bobcats kosarasai.

A Dallas főként cseréinek köszönheti a Sacramento elleni győzelmét, ugyanis a padról beszálló játékosai 52 pontot termeltek. A Philadelphiában felülkerekedő Memphis 2005 novembere óta először könyvelhetett el zsinórban három sikert, míg az Oklahoma szezonbeli legponterősebb játékát produkálva simán nyert a Washington ellen.

A Portland hiába szerzett 37 pontot az első negyedben (a szezon során eddig ez egy játékrészben sem jött össze neki), így is kikapott a 34 pontos Monta Ellis vezette Golden State-től, amelynek otthonában legutóbb 2004. novemberében tudott győzni.

A Los Angeles Clippers 2007. november 11. és hét vereség után tudta ismét legyűrni a Denvert, amely az elmúlt napokban a Lakerst és a Torontót is simán megverte.

 NBA
ALAPSZAKASZ, 25. JÁTÉKNAP
Los Angeles Clippers–Denver Nuggets 106–99
Toronto Raptors–Miami Heat 120–113
Boston Celtics–Orlando Magic 78–83
Atlanta Hawks–Houston Rockets 105–103
Dallas Mavericks–Sacramento Kings 104–102
Milwaukee Bucks–Charlotte Bobcats 95–88
Indiana Pacers–Cleveland Cavaliers 95–105
Philadelphia 76ers–Memphis Grizzlies 97–102
Oklahoma City Thunder–Washington Wizards 127–108
Golden State Warriors–Portland Trail Blazers 108–94

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik