A foghíjas Thunder elsőre nem bírt Tim Duncanékkal

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2014.05.20. 09:13
null
A San Antonio nyerte meg a nyugati döntő első meccsét (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) ma hajnali összecsapásán megkezdődött a nyugati konferenciadöntő. A Thunderben nagyon hiányzott Serge Ibaka, így a Spurs veteránjai vezetésével magabiztos sikert aratott – a vendégeknek csak fellángolásaik voltak.

Csak rohanásokra futotta az OKC-től. Tim Duncan vezérletével már az első negyedben ellépett a Spurs, a játékrész közepén 18–7-re is vezettek. Fisher extrájával felzárkózott az OKC már a negyed végére, aztán a második negyed közepén ismét ellenállhatatlanul játszott a San Antonio, 14 pontos előnyt építettek ki. A fordulás után azonban magára talált Westbrook, és ismét feltámadt a Thunder, nemcsak ledolgozta a hátrányt, meg is fordította a találkozót. A negyed végétől aztán ismét elfogytak a vendégek, és felőrölte őket a Spurs, jöttek az eladott labdák, amiket kegyetlenül megbüntettek a texasiak – az utolsó negyedet tíz ponttal nyerték, és végül simán hozták a találkozót.

Ibaka nagyon hiányzott. A sérült erőcsatárra nagy szükség lett volna a gyűrű alatt, hiányában Tim Duncan lubickolt (27 pont, 11/19 mezőnyből szűk fél óra alatt), a Spurs pedig folyamatosan a festékből szórta a pontjait – összesen 66-ot, ebből 22-t a második negyedben. Ez aztán megnyitotta az utat a kinti dobóknak is, Green és Ginóbili 7/9-cel zárt a vonalon túlról, csapatszinten pedig 53%-kal értékesítették a triplákat (összességében 58 százalékkal dobtak). Ezzel szemben az Ibaka helyén kezdő Collison pont nélkül zárt, a másik titkos fegyver, Adams sem volt tökéletes opció, így Scott Brooks inkább a small-ballt erőltette – ennek lett az eredménye Duncan remeklése és a festék ilyen arányú elvesztése.

Pedig elöl megvolt a Thunder. A vendégek 46 százalékkal tüzeltek mezőnyből, és estek a tripláik is, Durant végig, Westbrook a második félidőben jól játszott, és bár a kezdősor többi tagja nem tett hozzá sokat, a padról Fisher és Reggie Jackson pótolta ezt. A támadásokban egy dolog hibádzott, mégpedig az eladott labdák, Durant és Westbrook együtt tízszer szórták el a játékszert – a Spurs összesen kilencszer.

NBA, PLAYOFF 2014, NYUGATI FŐCSOPORT
3. FORDULÓ, DÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
San Antonio Spurs–Oklahoma City Thunder 122–105
A Spurs legjobb dobói:
Duncan 27, Ginóbili 18/9, Leonard-Green 16/3-16/12
A Thunder legjobb dobói: Durant 28/12, Westbrook 25/3, Fisher 16/12
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0, a San Antonio javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik