A Flyers csodát tett: fordított 0-3 után

Vágólapra másolva!
2010.05.15. 08:07
null
Volt mit ünnepelnie a Flyers játékosainak: hatalmas bravúrt hajtottak végre (Fotó: Action Images)
Címkék
Hiába vezetett három góllal is a Bruins Bostonban a Flyers elleni mindent eldöntő hetedik mérkőzésen az NHL Keleti főcsoportjának elődöntőjében, a Philadelphia fordított és 4–3-ra győzött, ezzel pedig – bár 3–0-s hátrányban is volt a párharc elején – bejutott a fináléba. A liga történetében eddig mindössze két csapat tudott hárommeccses mínuszról felállni a rájátszásban.

A Boston két értelemben is 3–0-ról bukott el a Philadelphia ellen a magyar idő szerint péntek éjjel rendezett, drámaian alakuló mérkőzésen. A hazaiak hiába vezettek 3–0-ra az első harmadban Michael Ryder találatával és Milan Lucic duplájával, a Flyers fordított, és 4–3-ra nyert.

A vendégek azonban nemcsak a meccset nyerték meg 3–0-s hátrányból 4–3-ra, hanem a négy győzelemig tartó párharcot is, ami hatalmas bravúr. Az NHL történetében eddig mindössze két együttes tudott hasonló eredményt elérni: 1942-ben a Toronto Maple Leafs, 1975-ben pedig a New York Islanders.

„A lényeg, hogy három nullra vezettünk a párharcban és a mai mérkőzésen is, de mindkettőt elszúrtuk. Vállalnunk kell a felelősséget, ami ezzel jár. Mindnyájunknak" – mondta csalódottan Claude Julien, a Boston edzője.

A Philadelphia James van Riemsdyk révén még az első harmadban szépített, majd a következő játékrészben Scott Hartnell és Danny Briere góljával egyenlített. A győztes találatot pedig Simon Gagne szerezte meg a harmadik harmad közepén, kihasználva az emberelőnyt, amelyet azért kaptak a látogatók, mert a Bruins egyel több játékossal volt a jégen.

„Az ember néha túl ideges, és emiatt hibákat követ el. Így lehetett túl sok ember a jégen az ellenfélnél, és ez volt a mi esélyünk a győzelemre, amelyet ki is használtunk" – mondta Gagne.

A Flyers a Keleti főcsoport döntőjében a Montreal Canadiensszel találkozik majd. Érdekesség, hogy a bostoniak a hetedik, míg a montrealiak a nyolcadik helyen jutottak be a rájátszásba...

„Ha hiszünk magunkban, és továbbra is ennek megfelelően játszunk, akkor bármi megtörténhet" – mondta Scott Hartnell.

 NHL
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Boston Bruins–Philadelphia Flyers 3–4
A négy győzelemig tartó párharc végeredménye: 4–3 a Philadelphia javára

 

 A FŐCSOPORTDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
Philadelphia Flyers (7.)–Montreal Canadiens (8.)
 
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
San Jose Sharks (1.)–Chicago Blackhawks (2.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik