A Detroit nagy lépést tett a rájátszás felé

Vágólapra másolva!
2010.03.16. 07:26
null
A Calgary nem bírt a detroiti túlerővel (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának 143. játéknapján a Detroit Red Wings 2–1-re győzött a Calgary Flames vendégeként, s ezzel hárompontos előnyre tett szert riválisával szemben a Nyugati főcsoport utolsó, rájátszást érő (8.) helyéért zajló versenyben.

A Calgary hamar, már a második percben vezetést szerzett a Detroit ellen, azonban a mérkőzés végén mégis a vendégek örülhettek: a Red Wings a második harmad hajrájában egyenlített (emberelőnyből), majd a záró játékrész utolsó előtti percében a győztes gólt is megszerezte. A Detroit szempontjából nagyon fontos találatot Tomas Holmström jegyezte, aki most volt huszadszor eredményes a szezonban.

A győzelemmel a Red Wings három pontra növelte az előnyét a Flamesszel szemben a Nyugati főcsoport nyolcadik, még éppen rájátszást érő helyéért folytatott versenyben (mindkét csapatnak tizenhárom mérkőzése van hátra az alapszakaszból).

„Ellenük minden találkozó olyan, mintha már a rájátszásban lennénk, de ezt a mait mindenképpen meg kellett nyernünk – nyilatkozta az összecsapás után a 37 éves svéd. – Az első pár perc után, amikor megszerezték a vezetést, folyamatosan javultunk, és úgy gondolom, jól teljesítettünk a meccsen."

A New Jersey is fontos győzelmet aratott: a Devils 3–2-re nyert a Boston Bruins ellen, így két pontra megközelítette az Atlanti csoportban élen álló Pittsburghöt. A Penguins szerdán New Jerseybe látogat, s azon a mérkőzésen sok minden eldőlhet – jegyezzük meg, a Devils néhány napja 3–1-re verte meg riválisát.

A játéknap harmadik, leggólgazdagabb meccsén a Columbus Blue Jackets 5–3-ra felülmúlta az Edmonton Oilerst, így folytatódik a kanadaiak rossz sorozata, akik december közepe óta lejátszott 16 idegenbeli találkozójukból mindössze egyet tudtak megnyerni.

 NHL
ALAPSZAKASZ, 143. JÁTÉKNAP
New Jersey Devils–Boston Bruins 3–2
Columbus Blue Jackets–Edmonton Oilers 5–3
Calgary Flames–Detroit Red Wings 1–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik