A Detroit kiütéses sikerrel búcsúztatta a Phoenixet

Vágólapra másolva!
2010.04.28. 07:50
null
Végig nagy volt a forgalom Ilja Brizgalov (Phoenix Coyotes, balra) kapuja előtt (Fotó: Reuters)
Címkék
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság rájátszásában a Detroit Red Wings Phoenixben verte meg 6–1-re a házigazda Coyotes együttesét, így 4–3-ra nyerte az egyik fél negyedik győzelméig tartó versenyfutást. Ellenfele a Nyugati főcsoport elődöntőjében a San Jose Sharks lesz.

A továbbjutásról döntő ütközetre készültek a csapatok, hiszen hat mérkőzést követően döntetlen volt az állás. A nagy csatákhoz szokott Detroit aztán ezen a fontos derbin nem ismert kegyelmet, a Phoenixen még a hazai pálya előnye sem segített.

Gól nélküli első harmadot követően Pavel Dacjuk juttatta vezetéshez a Red Wings csapatát, majd ugyanő alig másfél perccel később megduplázta saját és övéi találatát. A Coyotes szépített ugyan, de a mindkét részről sok kiállítást hozó második harmadban a vendégek két újabb góljukkal nagy lépést tettek a győzelem és a továbbjutás felé. Érződött: ebben a játékrészben sok minden eldőlt.

Olyannyira, hogy a záró felvonásban a Detroit két újabb góljával nemhogy bebiztosította, hanem egyenesen kiütésessé tette győzelmét. A Red Wings teljesen megérdemelte a sikert, még ilyen különbséggel is – a Detroit ötven kapura lövését örökítették meg a statisztikák –, de azért kellett Jimmy Howard majdnem hibátlan teljesítménye is: a detroiti kapus 32 lövést hárított, és csak egy alkalommal kapitulált.

Az alapszakaszban a Nyugati főcsoport ötödik helyén végző Red Wings a döntőbe jutásért a csoportelső – és a ligában második – San Jose Sharks ellen veszi fel a küzdelmet.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 7. MÉRKŐZÉS
Phoenix Coyotes–Detroit Red Wings 1–6
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3, a Detroit javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik