A Detroit csodát tehet, bűvös száma a hármas volt

Vágólapra másolva!
2011.05.11. 08:29
null
A Detroit megint ünnepelhetett (Fotó: Reuters)
A Detroit Red Wings a harmadik harmadban szerzett három góllal 3–1-re győzött a San Jose Sharks ellen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) Nyugati főcsoportjának elődöntőjében, és ezzel 3–3-ra egyenlített az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban. A detroitiak 3–0-s hátrányban is voltak, de most esélyük van arra, hogy a negyedik csapat legyenek az NHL történetében, amely továbbjut ilyen nehéz helyzetből a playoffban.

A Sharks közel járt hozzá, hogy Detroitban kiharcolja a továbbjutást a Red Wings ellen, miután gól nélküli első és második harmad után megszerezte a vezetést az utolsó játékrész elején Logan Couture találatával, ám a hazaiak még nem mondtak le a nyugati döntőről.

Henrik Zetterberg és Valtteri Filppula kevesebb mint két perc alatt fordított, majd végül 3–1-re megnyerte az összecsapást, amellyel 3–0-s hátrányból egyenlített a két együttes párharcában.

„Azt hiszem, mindig hinni kell a sikerben, bármi is legyen az eredmény, még akkor is, ha az ember hátrányban van, mert fel lehet állni. A hitünk nagyon nagy szerepet játszott abban, hogy egyenlíteni tudtunk" – mondta Filppula a meccs után.

A Sharks már csak abban bízhat, hogy ki tudja használni pályaelőnyét magyar idő szerint csütörtök éjjel San Joséban. Ha kikap, akkor a negyedik együttes lesz az NHL történetében, amely 3–0-s előnyről elbukja párharcát.

„Nem gondoltam volna, hogy három nullás hátrányba kerülünk, megnyerhettük volna mindegyik meccset, ahogy ők is. Nagyon szoros a küzdelem. Nincs sok különbség a két csapat között" – mondta a Detroit edzője, Mike Babcock.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
Detroit Red Wings–San Jose Sharks 3–1 (0–0, 0–0, 3–1)
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik