A Dallas nem jelentett gondot a Westbrook húzta Thundernek

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2015.02.20. 09:11
null
A küzdelemre nem lehetett panasz, de az izgalmas végjáték elmaradt a Thunder–Mavsen (Fotó: Reuters)
Két rangadót rendeztek az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA)  csütörtöki játéknapján: Russell Westbrook újabb nagy estjével az Oklahoma City Thunder könnyedén verte meg Dirk Nowitzkiéket, a Los Angeles Clippers pedig pontgazdag derbin múlta felül a címvédő San Antonio Spurst.

 

Oklahoma City Thunder–Dallas Mavericks 104–89

Egy félidő alatt eldőlt.
Ugyan a Dallas egy nagy rohanással próbált zárkózni az utolsó negyedben, a mérkőzés érdemi része már a nagyszünetig lezárult – az első két játékrészben mindössze 28 százalékkal dobtak mezőnyből Nowitzkiék. A Westbrook-húzta Thunder viszont nem viccelt, félidőre 16 pontos fórt épített ki és a palánk alatti dominanciájukat kihasználva simán lemenedzselték a „maradék” huszonnégy percet is.

A festékben óriási különbség volt. Egyrészt Westbrook (34 pont, 10 gólpassz) teljesen megállíthatatlannak bizonyult, azt csinált, amit akart, folyamatosan nyomás alatt tartotta a vendégek védekezését – másrészt Ibaka 21 pontos, 22 pontos dupla duplája sem jött rosszul a Thundernek. A pattanózást végül 62–39-re nyerték a hazaiak és az látszott, hogy Westbrook továbbra is MVP-formában van – viszont Durant kétszer cserélt cipőt, fájlalta a lábfejét és nem igazán ment neki a játék.

Stoudemire majd csak vasárnap. A Mavs új szerzeménye majd csak hétvégén mutatkozhat be, de ma már Rondo visszatérhetett – igaz, nem sokat tett hozzá csapata játékához (2/9 mezőnyből, 5 gólpassz). Mellette Ellis (2/13 mezőnyből) és Parsons (3/12) is csak szenvedett, így csoda hogy csak ennyivel kaptak ki – a 36 százalékos mezőnymutató és az, hogy nem tudtak mit kezdeni Westbrookkal, nem adott nekik esélyt a győzelemre.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 34/6, Ibaka 21, Morrow 16/6
A Mavericks legjobb dobói: Nowitzki 14, Harris 13/3, Villanueva 11/6

Los Angeles Clippers–San Antonio Spurs 119–115

Jordan megalapozta, Paul és Crawford lezárta. Végig szoros volt a mérkőzés, az utolsó negyedben is nagyon kicsi volt a különbség – a hajrában aztán a Clippers bizonyult stabilabbnak. DeAndre Jordan újabb nagy estét produkált, hiszen 26 pontja mellé 18 lepattanót húzott le – viszont a 10/28-as büntetőmutató egyszerre zseniális és borzasztó. A hajrában érthetően nem is őt tömték labdával, viszont Crawford a legjobbkor süllyesztett el triplát az utolsó percben és bár erre Belinelli még válaszolt, Paul egy kettessel újra hárompontos előnyhöz juttatta a hazaiakat – erre pedig hét másodperc alatt már nem tudott válaszolni a Spurs.

Leonard betlije elrontotta Duncan extráját. A címvédő mindenese nagyon gyenge napot fogott ki, védekezésben nem volt hatása, támadásban pedig 1/11-es mezőnymutatóval szenvedett össze négy pontot. Ezt nem tudta ellensúlyozni Tim Duncan nagy estéje, a veterán magasember 30 pontot és 11 lepattanót tett a közösbe, mégpedig 12/14-es mezőnymutatóval. Védekezésben viszont nem tudtak mit kezdeni Jordannel és a hajrában a kinti dobókkal sem, így hiába dobtak 51 százalékkal, a Clippers ennél pontosabban tudott dolgozni.

Nagyot vívtak az irányítók. Mindkét karmester remekelt, Paul 22 ponttal és 16 gólpasszal, Parker 21 ponttal és 13 gólpasszal zárt – élményszámba ment ez a párharc. Mindketten jól mozgatták csapatukat, ennek is köszönhető Duncan és Jordan nagy estéje – viszont az 52 kiharcolt büntető és a 26 pontos, 5/7 triplát elsüllyesztő Crawford végül a hazaiak oldalára billentette a mérleg nyelvét.

A Clippers legjobb dobói: Jordan 26, Crawford 26/15, Paul 22/6
A Spurs legjobb dobói: Duncan 30/3, Parker 21/3, Baynes 14

ŐRÜLT DEADLINE
Minden idők egyik legmozgalmasabb utolsó napját hozta az átigazolási időszak az NBA-ben. Goran Dragic a testvérével, Zorannal együtt a Miami Heathez került a Phoenix Sunstól, míg Danny Granger a floridaiaktól kötött ki Arizonában. Reggie Jackson a Detroitnál folytatja, Enes Kanter pedig a Thundernél. A Thunder Kyle Singlert és DJ Augustint is megkapta még a Pistonstól, illetve Steve Novakot a Utah-tól, míg a Jazzhez ment Kendrick Perkins. Újra a Pistonsnál játszik a folytatásban Tayshaun Prince (Boston Celtics), míg a phoenixes Isaiah Thomas Bostonban. Kevin Garnett belement az elcserélésébe, így visszatér a Minnesota Timberwolveshoz, a Brooklyn Nets Thaddeus Youngot kapta érte cserébe.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik