A Coyotes az élre tör nyugaton?

Vágólapra másolva!
2010.03.21. 07:29
null
A phoenixi Ilja Brizgalov (balra) nem kapott gólt a szétlövésben (Fotó: Reuters, archív)
Címkék
A Phoenix Coyotes szétlövéssel 5–4-re nyert a Chicago Blackhawks ellen az NHL 148. játéknapján, így már nyolcmeccses győzelmi sorozatnál jár, és két pontra megközelítette a Nyugati főcsoportot vezető chicagóiakat.

A Nyugati főcsoportot vezető Chicago sem tudta megállítani a robogó Phoenixet, amely megszerezte sorozatban a nyolcadik győzelmét is. Igaz, a Coyotesnak meg kellett izzadnia az újabb sikerért, a meccset ugyanis szétlövés döntötte el, amelyben Ilja Brizgalov egy gólt sem kapott, így Radim Vrbata találata elég volt a Prérifarkasoknak a diadalhoz. Ezzel a Phoenix két pontra megközelítette a Chicagót.

Fontos győzelmet aratott a rájátszásért küzdő Detroit, amely drámai mérkőzésen múlta felül a Vancouvert. A felek 3–3-ra álltak, és már úgy tűnt, hogy szétlövés következik, ám Henrik Zetterberg a hosszabbítás utolsó másodpercében bevette Roberto Luongo kapuját. A Red Wings a Nyugati főcsoport nyolcadik helyén áll, két ponttal megelőzve a Calgaryt.

Már csak 0.9 másodperc volt hátra a hosszabbításból, amikor Jamie McBain megszerezte pályafutása első NHL-gólját, ezzel pedig a Carolina 3–2-re legyőzte idegenben a bajnoki címvédő Pittsburghöt. A Hurricanes első számú kapusát, Manny Legace-t a második harmadban sérülés miatt le kellett cserélni, a helyére beálló Justin Peters pedig 17 lövésből 15-öt hárított.

Jason Spezza hiába ütött három gólt, az Ottawa 5–4-re kikapott a Dallastól, amelyben Brad Richards két találattal vétette észre magát. A Senators talán nem veszített volna, ha edzője hamarabb cseréli le kapusát, Pascal Leclaire-t, aki 19 lövésből öt gólt kapott.

Ty Conklin ezzel szemben remekelt a St. Louis kapujában, idénybeli negyedik shutoutját mutatta be a New Jersey otthonában, azaz nagyrészt neki, no meg a találkozó egyetlen gólját szerző Alexander Steennek köszönhető, hogy a Blues megverte a Devilst.

Kétmeccses eltiltása után góllal tért vissza Alekszandr Ovecskin (aki így már 45 találatnál jár a szezonban), a Washington pedig 3–1-re diadalmaskodott a Tampa Bay ellen.

Colby Armstrong egymás után másodszor lőtt két gólt egy mérkőzésen, csapata, a Philadelphiát legyűrő Atlanta pedig sorozatban harmadszor győzött, és csak egy ponttal van lemaradva a Keleti főcsoport nyolcadik helyén található Bostontól.

Ryan Miller 31, a hibátlanul teljesítő Pekka Rinne pedig 32 védéssel járult hozzá a Buffalo, illetve a Nashville sikeréhez. A Predators zsinórban 14. alkalommal verte meg hazai jégen a Columbust, ez a leghosszabb ilyen széria a ligában.

Brian Gionta kétszer is betalált a Toronto ellen, ám a szétlövésben nem tudott túljárni Jonas Gustavsson eszén, így a Maple Leafs örülhetett a Montreal elleni kanadai derbi végén. A Toronto – amelynél csak az Edmontonnak rosszabb a mérlege – az utóbbi hét meccséből hatot megnyert, ebből négyet hosszabbításban vagy szétlövésben.

A New York Islanders a szezon során a 12., márciusban pedig az ötödik egygólos vereségét szenvedte el. A Szigetlakók ezúttal Los Angelesben kaptak ki 1–0-ra. A Kings gólját Brad Richardson jegyezte.

NHL 
ALAPSZAKASZ, 148. JÁTÉKNAP   
Toronto Maple Leafs–Montreal Canadiens 3–2 – szétlövéssel
New Jersey Devils–St. Louis Blues 0–1
Atlanta Thrashers–Philadelphia Flyers 5–2
Florida Panthers–Buffalo Sabres 1–3
Tampa Bay Lightning–Washington Capitals 1–3
Nashville Predators–Columbus Blue Jackets 1–0 – h. u.
Phoenix Coyotes–Chicago Blackhawks 5–4 – szétlövéssel
Vancouver Canucks–Detroit Red Wings 3–4 – h. u.
Los Angeles Kings–New York Islanders 1–0 – h. u.
Pittsburgh Penguins–Carolina Hurricanes 2–3 – h. u.
Dallas Stars–Ottawa Senators 5–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik