A címvédő majdnem csodát tett, de végül a Canucks örülhetett

Vágólapra másolva!
2011.04.27. 08:10
null
A Vancouver játékosai felszabadultan ünnepelhettek (Fotó: Reuters)
A Vancouver Canucks 2–1-re győzött a ráadásban a Chicago Blackhawks ellen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) Nyugati főcsoportjának negyeddöntőjében, és ezzel 4–3-ra megnyerte az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcot. A vancouveriek 3–0-ra is vezettek a címvédő elleni párharcban, de végül csak a mindent eldöntő meccs hosszabbításában diadalmaskodtak. A Philadelphia Flyers 5–2-re elintézte a Buffalo Sabrest hazai pályán, így szintén a hetedik meccsen harcolta ki az elődöntőbe kerülést a Keleti főcsoportban. A Montreal Canadiens egyenlített a Boston Bruins elleni párharcban.

VANCOUVER CANUCKS–CHICAGO BLACKHAWKS 2–1 – H. U.

Bár eleinte úgy tűnt, hogy a Canucks meglepően magabiztosan kiveri a Chicagót a playoff első körében, a címvédő 3–0-s hátrányból felállva egyenlített a párharcban, így a mindent eldöntő hetedik meccsre került sor Vancouverben magyar idő szerint szerda hajnalban.

A hazaiak jól kezdték a találkozót, Alex Burrows góljával az első harmadban előnyhöz jutottak, amelyet sokáig meg is őriztek, ám Jonathan Toews kevesebb mint két perccel a találkozó vége előtt emberhátrányban egyenlített, így következhetett a hosszabbítás.

Nem sokkal több mint öt perc elteltével aztán Burrows – annak ellenére, hogy a ráadás elején két percre kiállították – a meccs hősévé vált: megszerezte a korongot, és nem hibázott Corey Crawford kapussal szemben.

A vancouveriek megkönnyebbülve ünnepeltek azután, hogy elkerülték, hogy a Canucks legyen a negyedik csapat az NHL történetében, amely elbukja a párharcát a rájátszásban 3–0-s előnyről.

BURROWS DÖNTŐ GÓLJA

PHILADELPHIA FLYERS–BUFFALO SABRES 5–2

Philadelphiában is a mindent eldöntő hetedik találkozóra került sor a Flyers és a Sabres párharcában. Ezen a meccsen azonban már nem voltak akkora izgalmak, mint Vancouverben: a hazaiak a 25 alkalommal védő Brian Boucher remeklésének is köszönhetően 5–2-es diadallal biztosították a helyüket a Keleti főcsoport elődöntőjében.

A Philadelphia 4–0-ra is vezetett Braydon Coburn, Danny Briere, James van Riemsdyk és Ville Leino góljával, majd Dan Carcillo is eredményes volt az utolsó harmadban. Boucher kiváló teljesítményével valószínűleg első számú kapussá lépett elő az utóbbi hét meccsén három különböző kapussal kezdő Flyersnél, amely a következő körben a Boston, a Pittsburgh vagy a Tampa Bay ellen küzdhet meg a főcsoport fináléjába kerülésért.

MONTREAL CANADIENS–BOSTON BRUINS 2–1

A Boston nem tudta eldönteni Montrealban a Canadiens elleni párharcot: a hazaiak két kettős emberelőnyben szerzett találattal megnyerték az összecsapást, és ezzel életben tartották továbbjutási reményeiket.

Mike Cammalleri és Brian Gionta volt eredményes az első, illetve a második harmadban, amikor a bostoniak két játékosát is kiállították.

A két csapat magyar idő szerint ma éjjel Bostonban ismét összecsap egymással a hetedik meccsen, amelyen eldől, hogy melyik együttes jut tovább.

„Mindent eldöntő csata következik. Ha ugyanúgy játszunk, ahogy a három győzelmünk során tettük, akkor meg fogjuk nyerni a negyedik találkozót is" – mondta a Bruins kapusa, Tim Thomas, aki 25 védést mutatott be.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Vancouver Canucks–Chicago Blackhawks 2–1 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3, a Vancouver javára
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Montreal Canadiens–Boston Bruins 2–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3
Philadelphia Flyers–Buffalo Sabres 5–2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3, a Philadelphia javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik