A Chicagónak sikerült, a Lakersnek nem

Vágólapra másolva!
2011.05.05. 10:30
Címkék
A Chicago Bulls a második hazai mérkőzését már megnyerte az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában a Keleti főcsoport elődöntőjében, ezzel 1–1-re alakította az Atlanta Hawks elleni párharcát. A Los Angeles Lakersnek ugyanez nyugaton nem sikerült, ismét kikapott a Staples Centerben a Dallas Maverickstől, így a texasi csapat már 2–0-ra vezet.

CHICAGO BULLS–ATLANTA HAWKSCHICAGO BULLS–ATLANTA HAWKS

Derrick Rose az MVP-trófeával
Derrick Rose az MVP-trófeával

Derrick Rose a mérkőzés előtt David Sterntől átvette az alapszakasz legjobbjának járó díjat, majd 25 pontjával győzelemre vezette csapatát. A friss MVP mellett Joakim Noah is kitett magáért a hazaiaknál, 19 ponttal zárt. A másik oldalon Jeff Teague (21 pont) ismét jól helyettesítette a sérült Kirk Hinrichet (a korábbi Bulls-játékos valószínűleg már nem léphet pályára ebben a párharcban), Joe Johnson és Jamal Crawford viszont elmaradt az előző meccsen mutatott formájától. Előbbi pontszáma 34-ről 16-ra, utóbbié 22-ről 11-re esett vissza.

A következő két felvonásra Atlantában kerül sor.

 

LOS ANGELES LAKERS–DALLAS MAVERICKS

Kobe Bryantnek mostanában van min rágódnia (Fotók: Reuters)
Kobe Bryantnek mostanában van min rágódnia (Fotók: Reuters)

A Lakers nem tudott javítani, így nagy bajba került. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot ugyanis eddig csak három csapat tudott azután megnyerni, hogy az első két mérkőzést hazai pályán elvesztette. A két vezér természetesen Kobe Bryant (23 pont) és Dirk Nowitzki (24 pont) volt, a dallasiak pedig nagyrészt az utolsó negyedben bemutatott 9–0-s rohamuknak köszönhetik újabb sikerüket.

A Lakers legutóbb a 2008-as nagydöntőben vesztette el az első két mérkőzését egy rájátszásbeli párharcban, akkor ki is kapott a Bostontól 4–2-re. A Los Angeles-i gárda gondjait növelheti, ha a negyedik negyedben kirívó szabálytalanság miatt kiállított Ron Artestet eltiltással büntetik.

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Chicago Bulls–Atlanta Hawks
86–73
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Los Angeles Lakers–Dallas Mavericks
81–93
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Dallas javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik