A Celtics alaposan rápirított a Heatre

Vágólapra másolva!
2011.05.08. 10:51
null
Paul Pierce és a Celtics a Knicks ellen indítja szezont (Fotó: Reuters, archív)
Címkék
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának második fordulójában – a sorozat negyeddöntőjében – a Boston Celtics először nyert a Miami Heat ellen, így szépített az egyik fél negyedik győzelméig tartó versenyfutásban, amelyben összesítésben még így is ellenfele vezet 2–1-re.

 

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri az NBA 2010–2011-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

BOSTON–MIAMI

Két vereségén látótávolságon belül maradt a Boston, így a Celtics okkal bízhatott a hazai pálya jelentette előnyben, és a szépítésben. Mindezt úgy, hogy a két meccsen a semmit sem jelentő összesített mínusz húszas ponthátrányát – kilenc, majd tizenegy pont – szinte egy mérkőzés alatt ledolgozta.

Az első negyedben remek támadójátékkal rukkolt elő a Celtics, a Heat nem is volt képes tartani a ritmus. Nem úgy a második felvonásban, amelyben fordult a kocka. A vendégek védelme remekül zárt, a hazai dobások elbizonytalanodtak. A nagyszünetben így a Miami érezhette magát nyeregben, a vendégek kétpontos előnnyel várták a folytatást.

Ez a részsiker picit elkényelmesítette őket, mert a harmadik negyedben lényegében eldőlni látszott a találkozó. A Boston 2815-re nyerte azt az etapot, a negyedik játékrészben pedig úgy fejezte be a találkozót, hogy már semmi esélyt nem adott ellenfelének a felzárkózásra.

A Celtics sikerének záloga a Paul Pierce (27 pont), Kevin Garnett (28) duó remeklése volt, e két kiváló teljesítményt Ray Allen 15 ponttal támogatott meg. Ellenben a túloldalt csak Dwyane Wade emelhető ki, a maga 23 pontjával, mert a Miami másik klasszisa, LeBron James ezúttal formán kívül volt. Más kérdés, esetében ez még mindig 15 pontot jelent, de a 6/16-os mezőnybeli dobóteljesítmény – benne 0/3 triplából – és a 3/7-es büntetőzés aligha verte ki a biztosítékot. Folytatás hétfő este, szintén Bostonban.

MEMPHISOKLAHOMA

Nagyot mentett a Memphis hazai pályán. A felek 11-gyel veselkedtek neki a költözés utáni párviadaloknak, kiegyenlített első negyedet követően a záró felvonást 13 pontos előnnyel várta az Oklahoma. De ez is kevésnek bizonyult. Az addig kiválóan teljesítő oklahomai támadósor csődöt mondott, a szerzett tíz pontjuk azt eredményezte, hogy hosszabbításig küzdötte magát a Memphis. A lendületben lévő házigazdák a túlórában aztán hengereltek, így összesítésben előnyhöz jutottak, immár másodszor a rájátszás második körében.

A vesztes gárdában a Westbrook (23 pont), Durant (22) duó remekelt, de a társak csak az átlagot tudták hozni, van aki még azt sem. Ellenben a Memphis csapatként nőtt ellenfele és önmaga fölé. Négy játékosa ért el legalább 16 pontot, Zach Randolph pedig 21-ig is eljutott.

NBA-RÁJÁTSZÁS, 2. FORDULÓ (NEGYEDDÖNTŐ)
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Boston Celtics–Miami Heat 97–81 (27–21, 17–25, 28–15, 25–20)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Miami javára
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
Memphis Grizzlies–Oklahoma City Thunder 101–93 – h.u. (22–20, 21–31, 20–25, 23–10, 15–7)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Memphis javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik