A Cavs nyerte meg az utolsó Bryant–James csörtét

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2016.03.11. 08:51
null
Kobe Bryant figyelmen kívül hagyta vállsérülését és pályára lépett (Fotó: Reuters)
Utoljára csapott össze NBA-pályán az utóbbi évek két, talán legnagyobb kosárlabdázója, LeBron James és Kobe Bryant – meglepetés nem történt, a Cavs idegenben is megverte a Lakerst, igaz, szorosan alakult a találkozó. A Toronto a festékben nyerte meg az Atlanta elleni rangadót, a Denver és a Phoenix csatája két újonc hátvéd remek párharcát hozta, a San Antonio pedig zsinórban 40. hazai mérkőzését is megnyerte – ezúttal a Chicago volt az áldozat. Nézzük, hogy mi történt az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának ma hajnali játéknapján!

Toronto Raptors–Atlanta Hawks 104–96

A hajrában jobb volt a Toronto. Az első negyedben kilenc labdát adtak el a hazaiak és csak a harmadik játékrészben kezdték felvenni a ritmust, ekkor egy 7–0-s futással léptek meg ellenfelük elől. A záró etap elején tovább növelték előnyüket és bár a Hawks még egyszer megpróbált visszakapaszkodni, Lowry-éknak mindenre volt válaszuk, jóval pontosabban játszottak már ekkor Horfordéknál. Ki kell emelnünk DeMar DeRozant, aki rengetegszer bontotta meg a vendégek védelmét és folyamatosan támadta a gyűrűt, végül kereken harminc ponttal zárta a meccset.

A festékben kapott ki az Atlanta. A gyűrű alatt esélytelennek bizonyultak a vendégek, amellett, hogy a lepattanózást 48–33-ra elveszítették, folyamatosan innen kapták a pontjaikat is – 50–34-re maradtak alul ebben a tekintetben. Ezt nem tudták ellensúlyozni semmivel, Jeff Teague-nek gyenge napja volt (4/15 mezőnyből), Millsapet nagyon jól limitálták Scoláék, Horford pedig a periméterről igyekezett dolgozni (20 pont, 3/5 tripla, 4 lepattanó) – a hajrában minden kosarukra válaszolt egy betöréssel a Toronto, így három győzelem után szenvedtek vereséget.

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 30/3, Lowry 19/3, Ross 12/6, Patterson 12/6
A Hawks legjobb dobói: Horford 20/9, Bazemore 13/6, Millsap 12

San Antonio Spurs–Chicago Bulls 109–101

A Leonard-hatás. A Spurs házi MVP-je ezúttal is bizonyította értékét, az első negyedben Derrick Rose-t fogta, az irányító ez idő alatt 2/7-et dobott mezőnyből – a folytatásban a hazaiak már Parkerre és Millsre bízták az őrzését, Rose pedig végül 21 ponttal (9/21 mezőnyből) zárta a találkozót. Leonard támadásban is parádézott, 29 pontját 10/15-ös mezőny- és 4/5-ös triplamutatóval szedte össze, a San Antonio pedig gyakorlatilag végig vezetve húzta be sorozatban 40. hazai találkozóját. Érdemes kiemelnünk még LaMarcus Aldridge-et (26 pont, 10 lepattanó) és Tony Parkert (20 pont, 12 gólpassz) is, aki úgy fest, hogy maga mögött hagyta kisebb sérülését, Tim Duncan pedig újabb mérföldkövet ért el: a ligában hatodikként leszedte 15.000. lepattanóját.

Sokba kerültek az eladott labdák. Jimmy Butler nélkül is jól játszott a Chicago, nagyon jól tüzeltek kintről Moore-ék, az első negyedet leszámítva jól játszott Rose, csapata élére állt Gasol és a kispadról is érkezett segítség, ezúttal Justin Holiday révén. A Bulls azonban 21 labdát adott el (a Spurs kilencet), ami végzetesnek bizonyult: bár leindítani nem igazán tudtak ebből a hazaiak, ennyivel több támadást építhettek fel. Ennek ellenére végig csak pár pont volt a különbség, de a hajrában mindig jött Leonard, így a fordítás nem jött össze a vendégcsapatnak.

A Spurs legjobb dobói: Leonard 29/12, Aldridge 26, Parker 20
A Bulls legjobb dobói: Gasol 21/3, Rose 21/3, Moore 20/12

Denver Nuggets–Phoenix Suns 116–98

Nem adta könnyen a Phoenix. A back-to-back második felét játszó Suns lassan kezdett és az első félidőben tizenöt pontos hátrányt szedett össze, ám a fordulás után sebességet váltottak és az egészet eltüntették. A főkolompos ezúttal is Devin Booker volt, az újonc hátvéd 16 pontot szórt a harmadik negyedben (összesen 35 pontos karriercsúccsal zárt), csapata pedig 70-69-nél át is vette a vezetést – itt azonban ismét megrázta magát a Denver és egy 13–4-es futással zárta a játékrészt. A negyedik negyed elejét is erősen kezdték Bartonék, itt pedig eldőlt a találkozó, már nem volt erő a Sunsban az újabb rohamhoz - annak viszont örülhetnek a vendégek, hogy egyik kezdőhátvédjük, Brandon Knight közel két hónap kihagyás után visszatérhetett.

Mudiay csillogott. Bár az est legeredményesebb játékosa Devin Booker volt, a hazaiak is egy újonc mögött sorakoztak fel – Emmanuel Mudiay 30 pontos karriercsúcsot szórt 13/20-as mezőny- és 4/7-es triplamutatóval. Az ő remek teljesítménye mellett Jokics (18 pont, 10 pattanó, 3 blokk) és Barton is hozzátette a magáét, a Nuggets pedig egyszerűen nagyobb tűzerővel rendelkezett, mint a Phoenix – ezt a 13 bepörkölt hármas is jelzi. Összességében a harmadik negyedbeli megingást leszámítva végig jól játszott és kézben tartotta a találkozót a hazai alakulat.

A Nuggets legjobb dobói: Mudiay 30/12, Jokics 18/3, Barton 17/3
A Suns legjobb dobói: Booker 35/3, Leuer 19, Knight 10/6

Los Angeles Lakers–Cleveland Cavaliers 108–120

Kobe vs. LeBron utoljára. A hazaiak visszavonuló klasszisa figyelmen kívül hagyta vállsérülését és pályára lépett, sőt, 32 percet ott is töltött – ez alatt pedig utolsó nagy csatáját vívta LeBron Jamesszel. Bryant végül 26 ponttal (11/16 mezőnyből, 3/4 tripla) zárt, mégis James (24 pont, 7 gólpassz) örülhetett a végén – a Cavsnél remekelt Irving is és csapatszinten 16 hármast süllyesztettek el, a meccs nagy részében pedig vezettek is a vendégek. A két ikon 22. alkalommal csapott össze és ez az este elsősorban róluk szólt, ám az ezúttal is nagyon aktív Russell személyében úgy fest, hogy meg lehet a Lakers új vezére.

Channing Frye kezdett. A szezon közben igazolt erőcsatár tökéletesen pótolta a sérült Kevin Love-ot a kezdőcsapatban – szűk 25 perc alatt 21 pontig jutott parádés (8/10 mezőnyből, 5/7 tripla) hatékonysággal. Védekezésben azonban ő sem állt a helyzet magaslatán, a Lakers simán (54-36-ra) nyert a festékből és bár kinti dobásokkal ezt ellensúlyozta a Cleveland, ha Jordan Clarkson egy kicsit jobb napot fog ki (0/6 hármas, öt pont), meglepetést is okozhattak volna a hazaiak.

A Lakers legjobb dobói: Bryant 26/9, Russell 24/12, Randle 15
A Cavaliers legjobb dobói: Irving 26/6, James 24/3, Frye 21/15

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik