A Capitals Montrealban ütötte ki a Canadienst

Vágólapra másolva!
2010.04.20. 07:32
null
Ovecskin (jobbra) és Varlamov öröme (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának első körében a Washington Capitals 5–1-re nyert a Montreal Canadiens vendégeként, így 2–1-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban. A Boston és a Los Angeles is 2–1-es előnnyel várhatja a folytatást.

Az Alekszandr Ovecskin vezette Washington Capitals jól bírta a nyomást Montrealban. A fővárosi együttes gálázott a második harmadban, és 5–1-es sikerével 2–1-es előnyre tett szert az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri az NHL 2009–2010-es szezonját?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az első játékrészben egyik csapat sem volt eredményes, aztán a második harmad elején beindult a washingtoni henger: Boyd Gordon, Brooks Laich és Eric Fehr hét és fél percen belül hármat ütött a Canadiensnek. A hazaiak ezt követően lecserélték Jaroslav Halákot, de a mérkőzést már nem tudták visszahozni (a szlovák kapus ezt megelőzően 13 lövésből három gólt kapott).

A Capitals a második húsz percbeli gálázásával beállított egy klubrekordot is: még sohasem ütött négy gólnál többet egy harmadon belül a rájátszásban. A negyedik washingtoni gólt szerző Ovecskin nevével fémjelzett Capitals így jóvátette az első meccses megingását (akkor hosszabbításban nyert a Montreal), és visszavette a pályaelőnyét. A párharc következő mérkőzését is Kanadában rendezik, helyi idő szerint szerda este.

Az alacsonyabban rangsorolt Boston hazai pályán 2–1-re felülmúlta a Buffalót, így átvette a vezetést riválisával szemben, ráadásul a következő találkozót is a Bocsok játsszák hazai pályán. Az első harmadban még a Sabres szerzett vezetést Mike Grier találatával, erre Dennis Wideman válaszolt, az utolsó játékrészben pedig Patrice Bergeron döntötte el a küzdelmet.

A Nyugati főcsoportban nagy csatát vívott egymással a Los Angeles és a Vancouver, végül a hazaiak jöttek ki jobban az adok-kapokból, és 5–3-as győzelmüknek köszönhetően 2–1-es előnnyel várhatják a párharc folytatását. Az otthon szereplő Kings elsősorban annak köszönheti a sikert, hogy jól használta ki az emberelőnyös helyzeteket, ugyanis háromszor is fórból volt eredményes.

A Staples Centerben nem volt teljesen telt ház (18 264 néző figyelte élőben az eseményeket), ami annak ismeretében meglepő, hogy a Kings 2002 óta először játszott hazai pályán playoff-mérkőzést.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT
Montreal Canadiens (8.)–Washington Capitals (1.)
1–5
A párharc állása: 2–1 a Washington javára
Boston Bruins (6.)–Buffalo Sabres (3.)
2–1  
A párharc állása: 2–1 a Boston javára
NYUGATI FŐCSOPORT
Los Angeles Kings (6.)–Vancouver Canucks (3.)
5–3
A párharc állása: 2–1 a Los Angeles javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik