A Canucks megbüntette a Sharks kiállításait

Vágólapra másolva!
2011.05.23. 00:49
null
A Canucks közel a nagydöntőhöz (Fotó: Reuters)
A Vancouver Canucks a két gólt szerző Sami Salo vezetésével 4–2-re győzött idegenben a San Jose Sharks ellen az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) nyugati fináléjában, így egy sikerre van attól, hogy bejusson a Stanley-kupa-döntőbe.

A Vancouver keményen megbüntette a San Jose kiállításait: 1:55 perc alatt három gólt is szerzett kettős emberelőnyben a második harmadban (Ryan Kesler kezdte meg a gólgyártást, majd Sami Salo kétszer volt eredményes), és ezzel el is döntötte a mérkőzést, amelyet végül 4–2-re nyert meg.

Pedig a hazaiaknak is lett volna lehetőségük emberelőnyben betalálni: az első kapott gól előtt ötször is több játékossal lehettek a jégen, mint az ellenfél, ám egyik alkalommal sem tudtak élni az adódó lehetőséggel.

A Sedin ikrek is kivették a részüket a Canucks sikeréből: Henrik a klubrekordot jelentő négy asszisztot adott, míg Daniel három gól előkészítésében vett részt. A két gólt szerző Salo is jegyzett egy asszisztot, míg Roberto Luongo 33 alkalommal védett.

Alex Burrows a harmadik harmadban négygólosra növelte a vendégek előnyét, és a San Jose már csak szépíteni tudott Andrew Desjardins és Ryane Clowe találatával.

A Canucks így magyar idő szerint kedd éjjel már kiharcolhatja a nagydöntőbe kerülést Vancouverben, amelybe 1994 óta nem jutott be a kanadai csapat.

NHL, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
San Jose Sharks (2.)–Vancouver Canucks (1.) 2–4
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3–1 a Vancouver javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik