A Canadiens elbúcsúztathatja a címvédőt

Vágólapra másolva!
2010.05.11. 09:17
null
Cammalleri kétszer is betalált a Penguins kapujába (Fotó: Action Images)
Címkék
A Montreal Canadiens a két gólt szerző Michael Cammalleri vezetésével 4–3-ra megverte a Pittsburgh Penguinst az NHL rájátszásának keleti elődöntőjében, és ezzel mindent eldöntő hetedik mérkőzésre mentette a párharcot. A Philadelphia Flyers idegenben ütötte ki 4–0-ra a Boston Bruins csapatát, amely így még nem jutott tovább.

A Montreal Canadiens útját állhatja az egy évvel ezelőtt a Stanley-kupát elhódító Pittsburghnek, miután 4–3-as győzelmével mindent eldöntő mérkőzésre mentette a címvédő elleni párharcot a Keleti főcsoport elődöntőjében.

A meccs legjobbja Michael Cammalleri volt, aki az első harmadban vezetést szerzett a hazaiaknak, majd miután a Penguins Sidney Crosby és Kris Letang találatával fordított, az egyenlítő gólt is belőtte.

A Canadiens nem sokkal később a vezetést is visszavette, és ezután már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, így a hetedik mérkőzésen dől majd el, hogy ki jut a főcsoport fináléjába magyar idő szerint szerda éjjel Pittsburghben.

Kezd belejönni a Boston elleni első három meccset elveszítő Philadelphia, amely a legutóbbi, hosszabbításban megnyert találkozó után ezúttal nagyon magabiztosan kerekedett felül, és így életben tartotta a továbbjutási reményeit.

A vendégek még csak gólt sem kaptak a 4–0-ra megnyert összecsapáson, pedig Brian Boucher kapust le kellett cserélni a második harmadban, ám a helyére beálló Michael Leighton is hibátlanul teljesített.

E sikere után a Flyers Philadelphiában mindent eldöntő, hetedik mérkőzésre mentheti a párharcot magyar idő szerint szerda éjjel.

 NHL
KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Boston Bruins (6.)–Philadelphia Flyers (7.) 0–4
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Boston javára
   
Montreal Canadiens (8.)–Pittsburgh Penguins (4.) 4–3
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik