A Bulls továbbment, a Lakers is győzött

Vágólapra másolva!
2011.04.27. 08:59
null
Rose bűvölte a labdát: 25 pontig meg sem állt (Fotó: Reuters)
A Chicago Bulls 116–89-re győzött az Indiana Pacers ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Keleti főcsoportjának negyeddöntőjében, így 4–1-re megnyerte az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcot. A Los Angeles Lakers 106–90-re nyert a New Orleans Hornets ellen, így egy sikerre van a továbbjutástól, míg az Orlando Magic 101–76-os győzelmével javított az Atlanta Hawks ellen.

CHICAGO BULLS–INDIANA PACERS 116–89

A Chicagónak nem okozott gondot az Indiana elleni ötödik mérkőzés megnyerése: a 25 pontig jutó Derrick Rose és a 24 pontot szerző Luol Deng vezette Bulls 116–89-re győzött hazai pályán, és ezzel megnyerte a párharcot.

A negyedik meccsen kisebb bokasérülést szenvedett Rose tíz pontot szerzett a harmadik negyed utolsó hat percében, amikor az Indiana megpróbált visszakapaszkodni. Joakim Noah 14 ponttal és nyolc lepattanóval járult hozzá a Chicago sikeréhez, amely 2007 után először nyert párharcot a playoffban.

Ez volt a Bulls első olyan mérkőzése a Pacers elleni küzdelemben, amelyet magabiztosan nyert meg a néhány napja idegenben elbukott negyedik találkozó után. A chicagóiak így készülhetnek a keleti elődöntőre, amelyben az Atlanta Hawks vagy az Orlando Magic lesz az ellenfelük.

LOS ANGELES LAKERS–NEW ORLEANS HORNETS 106–90

Kobe Bryant meghúzódott bokája ellenére 19 pontjával és két nagyszerű zsákolásával ezúttal is a Lakers vezére volt a Hornets ellen 106–90-re megnyert mérkőzésen, amellyel a Los Angeles egy győzelemre került a továbbjutástól.

Andrew Bynum 18 pontig és tíz lepattanóig jutott, míg Pau Gasol 16 ponttal járult hozzá a kissé fáradtan kezdő hazaiak sikeréhez, amelynek nagy szüksége volt a negyedik meccsen megsérülő Bryant játékára.

A Lakers magyar idő szerint csütörtök éjjel New Orleansban már a Nyugati főcsoport elődöntőjébe kerülésért játszik.

ORLANDO MAGIC–ATLANTA HAWKS 101–76

Az Orlando életben tartotta továbbjutási reményeit, miután nem kevesebb mint huszonöt ponttal megverte az Atlantát hazai pályán. A Jason Richardson (17 pont) és J. J. Redick (14) vezette Magicnek ezzel még van esélye arra, hogy a kilencedik csapat legyen az NBA történetében, amely 3–1-es hátrányból felállva megnyeri a párharcát a playoffban.

Ehhez persze meg kellene nyernie a hatodik találkozót Atlantában csütörtökön, és ha ez sikerül, akkor otthon léphet pályára a mindent eldöntő hetedik találkozón.

A hazaiak ásza, Dwight Howard ezúttal mindössze nyolc pontig és nyolc lepattanóig jutott, de az Orlandónak nélküle is jól mentek a támadások, főleg a hárompontos vonal mögül, ahonnan 11-szer is betaláltak a hazaiak.

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Orlando Magic–Atlanta Hawks 101–76
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2, az Atlanta javára
Chicago Bulls–Indiana Pacers 116–89
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1, a Chicago javára
NYUGATI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Los Angeles Lakers–New Orleans Hornets 106–90
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2, a Los Angeles javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik