90 pont alatt tartotta a Warriorst, simán nyerte a rangadót a Houston

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2018.11.16. 08:46
null
A Rockets legyőzte a Warriorst (Fotó: twitter.com/HoustonRockets)
A második félidőben már esélyt sem adott a címvédő Golden State-nek a Houston az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának ma hajnali rangadóján, James Hardenék végül 21 pontos győzelmet arattak Kevin Duranték ellen. A Denver 45 ponttal verte az Atlantát, a Clippers pedig a Spurst is legyőzte.

 

Houston Rockets–Golden State Warriors 107–86

Erre már lehet építeni. Gyakorlatilag ízekre szedte a GSW játékát ezen az estén a Houston és végig vezetve aratott sima győzelmet a címvédő ellen – néhány órával azok után, hogy hivatalosan is bejelentették Carmelo Anthony távozását. A Rockets megint a védekezésével tudott nyerni, elvették a Warriors tripláit, szenzációsan váltottak, megtörték Duranték ritmusát, ráadásul mindössze öt labdát adtakel, ebből sem ajándékoztak kosarakat ellenfelüknek. A dobásokat tekintve ugyan akadozott a gépezet (40 százalék mezőnyből, Chris Paul és Clint Capela is megállt 10-10 pontnál, Harden is 8/23-at dobott csak), a második félidőben mégis felőrölték a bajnokot, a harmadik negyedben előbb tíz pont fölé növelték az előnyüket, majd a záró etapot egy 12–2-vel kezdték, itt eldöntötték a meccset – sőt, az időkérés után még hozzátettek egy 9–0-t is, itt már 30 pont felett járt a különbség. Harden szerint kihívásként tekintenek a védekezésre és ennek megvan az eredménye, az elmúlt hét meccsükből ötöt nyertek és csak egyszer kaptak 100 pont felett (103-at), így 1-1 után most először állnak 50 százalékos mérleggel, 7–7-tel.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Szétesett a Warriors. Steve Kerr úgy fogalmazott, hogy kissé elfáradtak fizikálisan és kissé elfáradtak „spirituálisan” is – kemény időszakuk van és nincs meg a megfelelő energiájuk ahhoz, hogy sikerrel vegyék az akadályokat. Steph Curry most sem léphetett pályára, de Quinn Cook helyére ezúttal Andre Iguodala került be a kezdőbe, így igazi irányító nélkül játszottak, de ez a játék sem igazán működött, ráadásul a visszatérő Draymond Green vonalat dobott, Klay Thompson pedig 10 pontot szerzett, sőt, Durantben sem volt meg az extra – ezek nem férnek bele Curry nélkül, főleg nem a mostani Houston ellen. Összességében 4/18 triplával zártak csapatszinten, ami tőlük vállalhatatlan, a második félidőben pedig már esélyük sem volt – az utóbbi öt meccsükből ez volt a harmadik vereségük, nagyon megérzik Curry hiányát és a Durant-Green balhét is.

A Rockets legjobb dobói:Harden 27/12, Ennis 19/6, Gordon 17/9
A Warriors legjobb dobói:Durant 20, Looney 12, Cook 11/9

Denver Nuggets–Atlanta Hawks 138–93

Tombolt egyet a Denver. Sorozatban négy vereség után, sokszor kritizált támadójátékkal érkezett meg erre a találkozóra a Nuggets, de a hazaiak most egészen más intenzitással és lendülettel kosárlabdáztak, mint eddig, ez pedig kiütéses győzelmet ért. Azonnal egy 13–0-val nyitotta a meccset a Morris, Harris, Hernangomez, Millsap, Jokics sorral kezdő Denver, a nagyszünetben szezoncsúcsot jelentő 73 pontnál járt a társaság és csak a második félidőt 29 egységgel nyertemeg természetesen a különbség is szezoncsúcs náluk. pedig egyéni extra sem kellett hozzá, hogy összejöjjön. Ez a győzelem lezárta a bukószériájukat és nagyobb önbizalommal mehetnek New Orleansbahétvégén.

Méretes pofon. Azok után, hogy a GSW vendégeként helyt tudott állni, jobb teljesítményben bízott az Atlanta, de ezúttal egy percig sem volt esélyük a vendégeknek – Taurean Prince nem játszott, Young és Bembry több kárt csinált, mint hasznot, gyakorlatilag csak Bazemore és Lin nem betlizett egyénileg. Ettől függetlenül vállalhatóvá tehették volna a vereségüket, de a második félidőben olyan szinten feladták, hogy a bőven rotáló Denver „nem tehetett mást”, mint hogy 40 pont fölé növelje a különbséget – Spellmanék Indianapolisba utaznak következőleg, ott folytatják négymeccses túrájukat.

A Nuggets legjobb dobói:Hernangomez 25/6, Millsap 18/3, Harris 18/6
A Hawks legjobb dobói:Lin 16/9, Bazemore 14/3, Carter 11/9, Poythress 11

Los Angeles Clippers–San Antonio Spurs 116–111

Végül megoldotta a Clippers. Két nagy hazai győzelem után tulajdonképpen favoritként lépett pályára ezen a találkozón a Los Angeles és Doc Rivers alakulata ennek megfelelően meg is lépett már az első félidőben: 14 ponttal vezetett a második negyedben és egyértelműen ellenfele fölé nőtt. Ezt az előnyt azonban egy hullámvölgy miatt hamar elbukta a társaság, majd a záró etapban is hiába vezetett megint már tíz ponttal, azt sem tudta beosztani, a hajrá szoros lett: 42 másodperccel a vége előtt megint egál volt az állás, amikor Lou Williams bevágott egy clutch triplát, majd 19 másodperccel az órán DeMar DeRozannak volt egy kulcsfontosságú eladott labdája, ami eldöntötte a meccset. A Clippers higgadt büntetőzéssel, végül óriási csatában, Williams (23 pont, 9/20 mezőnyből) és Gallinari (19 pont, 9/10 büntető, köztük több clutch dobás) vezetésével megoldotta a feladatot és megnyerte a találkozót, így hazai pályán 7–1-re áll és ott van a nyugati negyedik helyen.

Közel járt a Spurs. A tartalékos vendégcsapat nem állt messze a győzelemtől annak ellenére, hogy LaMarcus Aldridge 3/15-ös mezőnymutatóval szenvedett össze 10 pontot és hogy DeMar DeRozan 34 pontjához is kellett 30mezőnykísérlet – 40 százalék alatt dobtak mezőnyből, de csak öt labdát adtak el és hattal több támadópattanót szedtek le, ezzel ellensúlyozni tudták gyengébb dobóformájukat. Kétszer is visszajöttek nehéz helyzetből, a végén pedig nagyjából két kulcsjáték hiányzott ahhoz, hogy győzni tudjanak - ez nem jött össze, így sorozatban harmadszor, az elmúlt hat meccsből ötödször kaptak ki, úgyhogy jelenleg a playoff-vonal alatt vannak.

A Clippers legjobb dobói:Williams 23/3, Gallinari 19/6, Harris 18/6
A Spurs legjobb dobói:DeRozan 34, Gay 19/3, Forbes 17/15

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik