24 triplát hintett a Nuggets, Jokics lejátszotta Antetokunmpót

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2018.02.16. 08:36
null
Nikola Jokics remekelt (Fotó: Twitter)
Nikola Jokics és Jannisz Antetokunmpo is varázslatos estét produkált, de a Denver történelmi dobóformája végül eldöntötte a Bucks-Nuggets találkozót – közben a Minnesota Jimmy Butler és Taj Gibson vezetésével legyűrte a Lakerst, így ismét utolérte a tabellán a San Antoniót. Nézzük, hogy mi történt hajnalban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában!

 

Antetokunmpo is elképesztő, de ez Jokics estéje volt. A hazaiak görög szupersztárja szenzációs mérkőzést játszott és abszolút tarthatatlannak bizonyult, hiszen 36 ponttal (14/21 mezőnyből), 11 lepattanóval és 13 gólpasszal félelmetes tripla-duplát gyártott, de volt a túloldalon valaki, aki még rajta is túltett: Nikola Jokics. A Nuggets szerb centere már az első félidőben (!) megcsinálta a tripla-duplát és végül egészen nevetséges számokat (30 pont, 11/14 mezőnyből, 3/3 tripla, 15 lepattanó, 17 gólpassz) produkált, varázslatos teljesítményt nyújtott, az idei szezon egyik leglátványosabb produkcióját mutatta be. Jokics ezzel egyrészt fontos idegenbeli győzelemre vezette csapatát, másrészt az NBA elmúlt húsz évének leggyorsabb tripla dupláját jegyezte, harmadrészt pedig ismét bizonyította, hogy mekkora formában van: január 27-e óta (tehát nem egészen három hét alatt…) ez volt a negyedik tripla duplája…

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a kezdo5.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a kezdo5.hu

Történelmi dobóforma. Nem csak Jokics mágiája hozta el a Denver győzelmét, de az egészen elképesztő dobóforma is: Michael Malone csapata idegenben süllyesztett el 24 darab hárompontost, ami egyrészt franchise-rekord, másrészt eggyel marad el az NBA-rekordtól, harmadrészt alig 40 kísérlet kellett hozzá, tehát 60 százalékkal dobtak kintről Harrisék. Ennek tükrében a 37 gólpassz már nem is meglepő és a társaság gyakorlatilag végig vezetett is, az első negyed után hét, a nagyszünetben tizenkét, három játékrészt követően tizenkilenc pont volt közte – Jokicsék ezzel a sikerrel fél meccsre megközelítették a nyugati ötödik OKC-t.

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 36/3, Bledsoe 27/9, Middleton 17/3
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 30/9, Harris 28/15, Murray 26/15

Minnesota Timberwolves–Los Angeles Lakers 119–111

Ezért kellett az ex-chicagói légió. Karl-Anthony Towns és Andrew Wiggins is nagyon szenvedett ezen az estén, ennek köszönhetően pedig a találkozó nagy részében hátrányban volt a Wolves, sőt, hosszú ideig tíz pont felett járt a különbség. A negyedik negyedre azonban felszívta magát Tom Thibodeau két korábbi játékosa, Jimmy Butler és Taj Gibson, ez a páros pedig végül hozta a hazaiaknak a győzelmet: folyamatosan eljutottak a gyűrűig, kiharcolták a faultokat, bedobták a büntetőket, termelték a ketteseket és vezérletükkel a Minny 35–20-ra nyerte a záró etapot, ezzel fordítani tudott. Gibson 28 pontos szezoncsúcsig, Butler 24 egységig jutott, de védekezésben is a legjobbkor léptek elő (Butlernek voltak például back-to-back blokkjai a hajrában), így ha nagyon nehezen is, de végül behúzta a kötelezőt az együttes - ez borzasztóan kellett nekik az All-Star szünet előtt, így bár gyengébb időszakukat élik, egálban vannak a nyugati harmadik Spursszel. A meccs után egyébként Thibodeau és a veterán Jamal Crawford is a Butler-Gibson párost méltatta, szerintük éppen ezért vannak ők a csapatban…

Nem tudta végigvinni a Lakers. Két szörnyű vereség után back-to-backet játszott a Los Angeles, de ennek ellenére nagyon élesen kezdett, az első negyedben 17/27 dobást értékesítettek Ingramék és megléptek tizenöt ponttal. Az első három játékrész során gyakorlatilag végig ők diktáltak, még a harmadik etap hajrájában is tizenkét egység volt közte, de a negyedik negyedben fordult a kocka, feljebb kapcsolt a Minny két említett játékosa, a LAL pedig talán kicsit el is fáradt – ennek eredményeként elmaradt a bravúr. Hiába szállt be remekül (19 pont, 11 lepattanó, 8/8 mezőnyből) Ivica Zubac, Isaiah Thomas vállalhatatlanul játszott (7 pont, 3/15 mezőnyből) és a negyedik negyedben senki nem akadt náluk, aki felnőtt volna Jimmy Butler szintjéhez – a jó széria után zsinórban három vereséggel mehetnek el szünetre.

A Timberwolves legjobb dobói: Gibson 28, Butler 24, Teague 20/6
A Lakers legjobb dobói: Randle 23, Zubac 19, Ingram 17, Caldwell-Pope 17/9

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik