21 ponttal nyert, megfordította a párharcot a Philadelphia

Gobodics TamásGobodics Tamás
Vágólapra másolva!
2019.05.03. 08:08
null
A Philadelphia megfordította a Toronto elleni párharcot (Fotó: twitter.com/sixers)
Hazai pályán egyértelműen a Raptors fölé nőtt a Sixers és Joel Embiid vezetésével magabiztos győzelmet aratott, így 2–1-es előnybe került az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásának második körében.

 

Philadelphia 76ers–Toronto Raptors 116–95

Megfordította a Sixers. A Torontóból ellopott második meccs után ezúttal már ténylegesen is ráerőltette akaratát ellenfelére a Philadelphia, a hazai alakulat 2–0 után egy pillanatra sem adta ki a kezéből a vezetést – az első negyed még szorosan alakult, a másodikat viszont egy 9–0-lal kezdte a gárda és innentől szinte végig kézben tartotta az eseményeket. Ennek alappillére volt az ismét jól működő védekezés, amelynek köszönhetően nem hagyták igazán kibontakozni a Raptorst, de ezúttal a pálya másik oldalán is rátaláltak arra, amire kellett és 51 százalékos mezőnymutatóval, 43 százalékos triplázással, valamint 29 gólpasszal zárták az összecsapást. A vezér pedig most az első két meccsen szenvedő Joel Embiid volt, aki ezen az estén „kiszabadult” és azt hozta, amit várnak tőle, dobott 33 pontot (9/18 mezőnyből, 3/4 tripla, 12/13 büntető), kiosztott 3 gólpasszt, leszedett 10 lepattanót és jegyzett még 5 blokkot is, elöl-hátul dominálni tudott annak ellenére, hogy csak 28 percet töltött a parketten. Az ő extrája pedig a többiek életét is megkönnyítette, Jimmy Butler tökéletes második opcióként tündökölt (22 pont, 9-9 lepattanó és gólpassz), Tobias Harris is sokoldalú volt (13 pont, 8 lepattanó, 5 gólpassz, 2 blokk), de JJ Redick, Ben Simmons, valamint a padról beszálló James Ennis is elérte a tízpontos határt. A második félidőben nagyon komoly gondjuk már nem is adódott, próbált rohamozni a Toronto, de támadásban mindenre tudtak válaszolni, a negyedik negyedben meglett a közte húsz, úgyhogy az első meccsen elszenvedett vereség után megfordították a párharcot és a következő összecsapáson óriási lépést tehetnek a továbbjutás felé.

Kawhi Leonard egyedül nem biztos, hogy elég lesz. A 45 és a 35 pontos meccse után most 33-ig jutott a Toronto vezére 13/22-es mezőnymutatóval, de bár a harmadik negyedben gyakorlatilag egymaga tartotta életben csapatát (6/6 mezőnyből, 14 pont tőle, ezzel jött vissza tízen belülre a Raptors), összességében ő sem tudta működtetni a rendszert (4 lepattanó, 3 gólpassz, 5 eladott labda), a többiek pedig ezúttal nem segítették ki. Pascal Siakam volt az egyetlen, akire még lehetett számítani a befejezéseknél, ő beszórt 20 pontot 7/15 jó dobással, de nem talált be távolról, csak 3 lepattanót szedett le, mellette Marc Gasol és Kyle Lowry borzasztóan játszott (összesen 14 pont 16 dobásból, –26 és –28 volt velük a vendégcsapat), ráadásul a kispad sem tett hozzá pozitívumokat. Az egész második félidőben futottak az eredmény után, de a Philly ezúttal sokkal könnyedebb és pontosabb volt, a Toronto Leonard dobásain kívül nem nagyon tudott mit felmutatni elöl, amit a 15 gólpassz és a 26 százakékos triplázás is bizonyít – a következő mérkőzésre mindenképpen össze kell magukat szedni, mert 1–3-ról már nagyon nehéz dolguk lenne, egy győzelemmel viszont még visszavehetik a párharc irányítását.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 33/9, Butler 22/3, Redick 15/9
A Raptors legjobb dobói: Leonard 33/6, Siakam 20, Green 13/9

A párharc állása: 2–1 a 76ers javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik