1997 után játszhat ismét nagydöntőt a Flyers

Vágólapra másolva!
2010.05.25. 07:18
null
Mike Richards a Flyers első gólját szerzi a mérkőzésen (Fotó: Reuters)
A Philadelphia Flyers lesz a Chicago Blackhawks ellenfele az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) nagydöntőjében. A Flyers hazai jégen 4–2-re legyőzte a Montreal Canadienst a Keleti főcsoport döntőjében, ezzel összesítésben 4–1-re nyerte meg az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot. A philadelphiai klub 1997 óta először játszhat Stanley-kupa-döntőt.

A philadelphiai szurkolók úgy készültek a Montreal Canadiens elleni párharc ötödik mérkőzésére, hogy a meccs lefújása után csapatuk nagydöntőbe jutását ünnepelhetik majd. Nem is kellett csalódniuk, igaz, Brian Gionta a „frászt" hozta rájuk, amikor alig egy perc leforgása alatt megszerezte a vezetést a kanadaiaknak.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a Stanley-kupát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Flyers azonban hamar egyenlített (ráadásul emberhátrányból), és a második harmadban bő egy percben belül szerzett két góljával 3–1-es vezetésre tett szert. Igaz, az utolsó játékrészben a Montreal szépített, de a mérkőzés utolsó percében szerzett üres kapus góllal a Philadelphia eldöntötte a mérkőzést.

A Flyers 4–1-re nyerte meg az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcot, és 1997 óta először játszhat a Stanley-kupa döntőjében. A philadelphiai drukkerek böjtje még hosszabb, ha figyelembe vesszük, hogy szeretett csapatuk 1975 óta vár az újabb bajnoki címre.

WINTER CLASSIC: EGYENES ÚT A DÖNTŐBE
 

Érdekesség, hogy az utóbbi három szezonban mindig bejutott egy csapat a nagydöntőbe azon két együttes közül, amelyik pályára lépett a Winter Classicon. Igaz, a szabadtéri szereplés csak a Stanley-kupa-döntőig volt jó ómen, ugyanis tavaly a Detroit Red Wings, tavalyelőtt pedig Pittsburgh Penguins botlott meg az utolsó akadályban.

A Flyers szereplése már-már csodába illő, ha visszaemlékszünk arra, hogy a főcsoport elődöntőjében a Boston Bruins ellen 0–3-ról fordította meg a párharcot, ráadásul úgy, hogy a negyedik mérkőzésen is 3–0-ra vezettek a Bocsok.

„Csak mentünk tovább, és nem adtuk fel. A Boston ellen sem, egész évben ez volt a mottónk. Nagyszerű, hogy idáig eljutottunk, de az út még nem ért véget. Remélhetőleg igazi tündérmeseként ér majd véget a szezon, most fel kell készülnünk a Chicago ellen" – nyilatkozta a döntőbe jutás után Mike Richards, a Flyers kapitánya.

Érdekesség, hogy Peter Laviolette, a Philly vezetőedzője mindössze a kilencedik olyan szakember a liga történetében, aki képes arra, hogy egy szezon közben átvett csapatot a nagydöntőbe vezessen.

 NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
Philadelphia Flyers (7.)–Montreal Canadiens (8.) 4–2
A párharc végeredménye: 4–1, a Philadelphia javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik