NHL: nyolcat lőtt az Oilers, héttel nyert a Kings

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.14. 08:08
Az előző meccséhez hasonlóan most is négy gólt kapott az Edmonton. A Kings kapuját nem tudta bevenni, de most 8-szor is betalált (Fotó: Getty Images)
Az Edmonton Oilers egy 12 gólos meccsen, nyolcat lőve verte a Detroit Red Wingset, a Buffalo Sabres 7–0-ra ütötte ki a Los Angeles Kingst, míg a Montreal Canadiens 5–0-ra győzte le az Anaheim Ducksot az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján.

Gólzáporos játéknapot produkáltak a csapatok az NHL-ben. A 11 mérkőzésből kilenc is legalább öt gólt hozott a rendes játékidőben. A legtöbbet az az Edmonton Oilers szerezte, amely a harmadik harmadban szórta meg (5–1) ellenfelét. A Buffalo Sabres és a Montreal Canadiens is lenullázta riválisát. A Keleten első Boston Bruins egymás után másodszor kapott ki, míg a Nyugaton éllovas Vancouver Canucks Chicagóban nyert. Előbbi egyébként szétlövésben maradt alul, csakúgy, mint a New York Islanders.

A játéknap legjobb teljesítményét a  27 éves kanadai Connor McDavid  hozta, aki hat gólpasszt is kiosztott a Detroit ellen. A harmadik asszisztja pályafutása 600. előkészítése volt. A hatszázas határt mindössze 616 NHL-találkozón érte el, ennél gyorsabban pedig csak Wayne Gretzky (416 mérkőzés), Mario Lemieux (514) és Bobby Orr (608) jutott el 600 gólpasszig a liga történetében.

FÉRFI JÉGKORONG
NHL, ALAPSZAKASZ
Washington Capitals–Colorado Avalanche 3–6
Toronto Maple Leafs–St. Louis Blues 4–1
Ottawa Senators–Columbus Blue Jackets 6–3
Montreal Canadiens–Anaheim Ducks 5–0
Buffalo Sabres–Los Angeles Kings 7–0
Boston Bruins–Tampa Bay Lightning 2–3 – szétlövés után
New York Islanders–Seattle Kraken 1–2 – szétlövés után
Nashville Predators–New Jersey Devils 2–4
Dallas Stars–Carolina Hurricanes 4–2
Chicago Blackhawks–Vancouver Canucks 2–4
Edmonton Oilers–Detroit Red Wings 8–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik