NBA: LeBron James történelmet írt, huszadszor van ott az All Star-csapatban

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.26. 09:34
LeBron James történelmet írt, 20. alkalommal lesz ott az All Star-meccsen és Janisz Adetokunbóék ellen vezetheti a Nyugati konferencia csapatát (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) kihirdette a február 18-án rendezendő 73. All Star-mérkőzés kezdőcsapatait. A Nyugati főcsoport csapatának ezúttal is az a LeBron James lesz a kapitánya, aki történelmet írt és az NBA-ben elsőként 20. alkalommal hívták meg az All Star-meccsre, míg a Keleti konferencia csapatát ezúttal is Janisz Adetokunbo (Giannis Antetokounmpo) vezeti.

Az All Star-meccs kezdőcsapatait a szurkolók, jelenlegi NBA-játékosok és egy médiabizottság tagjai határozták meg. A játékosokat a szavazatok összeszámlálása után a konferenciákon belül rangsorolták pozíció szerint, majd a szavazatokat súlyozták és átlagolták, kialakítva ezzel a két főcsoport kezdő ötöseit.

A Keleti konferenciát vezető Janisz Adetokunbo mellett ott van az előző idény legértékesebb játékosa, Joel Embiid, a Boston Celtics sztárja, Jayson Tatum, az Indiana Pacers vezére, Tyrese Haliburton és a „Görög Szörny” milwaukee-i csapattársa, Damian Lillard is, míg a Nyugati főcsoport csapatában LeBron James mellett a Phoenix Sunsból Kevin Durant, a címvédő Denver Nuggetsből Nikola Jokics, a Dallas Mavericksből Luka Doncic és az Okhaloma City Thunderből Shai Gilgeous-Alexander lesz ott a kezdőben.

Az All Star-meccs 14 cserejátékosát a 30 edző választja ki, a liga pedig február 1-jén teszi közzé a teljes névsort.

A liga már a két csapat szereléseit is közzétette: ezekben a mezekben játszanak majd az All Star-meccsen.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik