NBA: határozatlan időre függesztették fel a Nurkicot leütő Greent

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.14. 07:47
null
Határozatlan időre meszelték el Draymond Greent (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, Draymond Green fordulásból arcon ütötte Jusuf Nurkicot az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerinti szerdai játéknapján rendezett Phoenix Suns–Golden State Warriors mérkőzésen. Az eset után a liga úgy döntött, határozatlan időre felfüggeszti a vendégek négyszeres bajnokát.

Az NBA honlapján kiemelte, hogy Draymond Greent ebben az idényben másodszor állították ki, november közepén azért ért számára idő előtt véget a Minnesota Timberwolves elleni találkozó, mert Green tömegbunyót robbantott ki azzal, hogy fojtogatni kezdte Rudy Gobert-t. Ráadásul Green tartja a liga nem túl dicsőséges rekordját, ugyanis karrierje során a Suns elleni volt a 18. kiállítása. Az NBA pedig a mostani, határozatlan idejű felfüggesztést azért is hozta meg így, mert figyelembe vette Green korábbi sportszerűtlen cselekedeteit.

EZÉRT ZÁRTÁK KI DRAYMOND GREENT

 



A határozatlan idejű felfüggesztés egyébként kifejezetten ritka az NBA-ben, legutóbb 2010-ben Gilbert Arenast függesztették fel így, mert lőfegyvereket vitt a csapat öltözőjébe, később Arenast 50 meccsről tiltották el.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik