NBA: Holmgren 36 pontjával hosszabbításban nyert az OKC a Warriors ellen

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.11.19. 08:33
null
Chet Holmgren remek játéka győzelmet ért az OKC-nek a Golden State ellen (Fotó: Getty Images)
Pazar második félidei teljesítményével az Oklahoma City Thunder hosszabbításra mentette a mérkőzést a Golden State Warriors ellen, amit meg is nyert a gyengébb napot kifogó Steph Curryék ellen az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerinti vasárnapi játéknapján. A Milwaukee Bucks többek között Janisz Adetokunbo 40 pontos teljesítményének köszönhetően legyőzte a Luka Doncic és Kyrie Irving vezette Dallas Maverickset. A San Antonio Spurs sorozatban nyolcadik vereségét szenvedte el, ezúttal a Memphis Grizzlies örülhetett Victor Wembanyamáék ellen.

 

A Golden State Warriors tízpontos előnnyel ment a nagyszünetre az Oklahoma City ellen, ezt követően viszont a Thunder uralta a mérkőzést, s Chet Holmgren egy triplával hosszabbításra mentette a találkozót, ahol az Oklahoma City került ki győztesen. Holmgren 36 pontos, tíz lepattanós dupla-duplával zárt, míg Shai Gilgeous-Alexander 40 pontot tett a közösbe. A Gary Payton II és Draymond Green nélkül játszó Warriorsban Stephen Curry ugyan öt tripla mellett 25 pontig jutott és Andrew Wiggins 31 pontjával idénybeli legjobbját hozta, a Golden State sorozatban hatodik vereségét könyvelhette el.



A Minnesota Timberwolves 14 pontos hátrányban volt hét és fél perccel a mérkőzés vége előtt a New Orleans Pelicans otthonában. A vendégek fokozatosan csökkentették a hátrányukat, s Karl-Anthony Towns kosarával öt másodperccel a vége előtt átvették a vezetést és meg is nyerték a találkozót.

 

A San Antonio is folytatta rossz szériáját, a Spurs zsinórban a nyolcadszor kapott ki. A Memphis Grizzlies végig kézben tartotta a meccset. Victor Wembanyama ezúttal 19 pont mellé 13 lepattanót szedett össze, a Spurs 1/1-ese a védekezésben jeleskedett igazán, ugyanis nyolc blokkja is volt, a San Antonio azonban így is 120–108-ra kikapott.

 

 

A sztárduók csatáját a Milwaukee Bucks nyerte meg. A Dallasban Kyrie Irving 39, míg Luka Doncic 35 pontot szórt és a Mavericks kilenc perccel a vége előtt még tíz ponttal vezetett. A hajrában az egész meccsen ellenállhatatlanul játszó, 40 pontig jutó Janisz Adetokunbo vezette Bucks fordított és behúzta a találkozót. A görög mellett Damian Lillard is jó meccset hozott, 26 ponttal, tíz lepattanóval és több fontos büntetővel segítette győzelemre a sorozatban negyedik sikerét arató Milwaukee-t.


 

A MÉRKŐZÉSEKRŐL BŐVEBBEN A KEZDŐ 5 OLDALÁN OLVASHATNAK!

NBA
ALAPSZAKASZ
Charlotte Hornets–New York Knicks 108–122
New Orleans Pelicans–Minnesota Timberwolves 120–121
Chicago Bulls–Miami Heat 102–97
Milwaukee Bucks–Dallas Mavericks 132–125
San Antonio Spurs–Memphis Grizzlies 108–120
Golden State Warriors–Oklahoma City Thunder 123–130 – hosszabbítás után

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik