NFL: kamu lehet az Oscar-díjas film sztorija – Oher perel

Vágólapra másolva!
2023.08.15. 12:58
null
A film plakátja
A szív bajnokai című 2009-es film sztoriját az NFL-be éppen betoppanó Michael Oher története ihlette: egy gazdag amerikai család örökbe fogadja a nagyon rossz körülmények között élő, ám rendkívül tehetséges fiatal középiskolás diákot, akit sportkarrierjében is támogatnak. Most viszont a 2012-es Super Bowlt a Baltimore Ravensszel megnyerő Oher perre ment, állítva: nem fogadták örökbe a nevelőszülei, csupán gyámság alá vették, hogy üzleti megállapodásokat köthessenek a nevében.

Sean és Leigh Anne Touhy fia még 2004-ben ismerkedett meg az akkor 18 éves Oherrel, akinek megengedték, hogy hozzájuk költözzön, s a család feldobta az örökbefogadás lehetőségét a nehéz sorból érkező fiúnak. Hamar alá is írattak Oherrel egy papírt, amiről azt mondták, hogy az örökbefogadáshoz szükséges – legalábbis ezt állítja most a később az NFL-ben hét idényt töltő játékos.

Oher ma
Oher ma

Oher 14 oldalas beadvánnyal fordult egy Tennessee állambeli bírósághoz, amelyből kiderül, hogy a korábbi sportoló szerint a család azért vette gondnokság alá, mert hasznot reméltek a sportkarrierjéből, illetve a később megjelent könyvből és filmből, s valójában az örökbefogadás soha nem történt meg.

Az NFL-pályafutását 2016-ban befejező Oher azt szeretné elérni, hogy tiltsák el a családot nevének és képmásának használatától, valamint számoljanak el a pénzzel, amit a nevével kerestek.

Ugyanakkor Sean Touhy családfő azt állítja, az örökbefogadás jogi akadályok miatt nem történhetett meg, s nem igaz, hogy vagyonokat kerestek volna a filmből, csupán az Oscar-díjas alkotás alapjául szolgáló könyvből részesültek néhány tízezer dollárral, amelyet Oherrel is megosztottak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik