NBA: Valerio-Bodon Vincent a Boston Celticsnél készülhet a Summer League-re

Vágólapra másolva!
2023.06.24. 23:20
null
Valerio-Bodon Vincent a nyári ligában bizonyíthat, ha minden jól megy (Fotó: Koncz Márton)
Korábban megírtuk, hogy a Sopron KC 22 éves kosarasa, Valerio-Bodon Vincent felkerült az NBA draftlistájára, a játékosbörzén azonban nem kelt el. A magyar-dominikai bedobó azonban még bekerülhet a ligába, a Summer League-re a Boston Celticsnél készülhet.  

Vinkó László, Valerio-Bodon menedzsere lapunknak elmondta: bár nem indult jól Vincent múlt idénye, decembertől remekelt, ebben az időszakban közel 48 százalékban triplázott a Sopronban, amellyel a kupában ezüstérmes lett. Ezután elindították az NBA-álom megvalósításához vezető út kiépítését, melynek eredményeként nyolc csapatnál is járt megmérettetésen, próbajátékon a draft előtt. Bár a játékosbörzén nem kelt el, a Boston Celtics továbbra is érdeklődik iránta, így a 17-szeres bajnoknál készülhet a Summer League-re, vagyis az újoncok és másodévesek nyári ligájára.

„Nagyon élvezem az ittlétemet, hosszú procedúrán vagyunk túl, és még közel sincs vége, a munka csak most kezdődik igazán. Másfél hónapja vagyok itt, és ezalatt az idő alatt sikerült nagyon sok pozitív visszajelzést szerezni. Meg tudtam mutatni a bennem rejlő potenciált, így lehetőséget szereztem egy Summer League-ajánlatra. Nagyon izgatottam várom, úgy érzem, készen állok. Remélem, ez elég lesz arra, hogy valamelyik csapat megszeresse a játékom és szerződtessen" – mondta Valerio-Bodon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik