NBA: nincs meglepetés, Wembanyama lett a Spurs 1/1-es választottja

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.23. 10:21
null
Beváltja a hozzáfűzött reményeket Wembanyama? (Fotó: Getty Images)
Nem borult minden idők egyik legnagyobb papírformája: a San Antonio Spurs a 19 éves francia szupertehetséget, Victor Wembanyamát választotta 1/1-ként a 2023-as NBA játékosbörzén. Brandon Miller a Charlotte Hornetsnél, Scoot Henderson a Portland Trail Blazersnél kötött ki; Valerio-Bodon Vincent nem kelt el. 


Hetek, hónapok, de talán már évek óta sejteni (vagy inkább tudni) lehetett, hogy a 220 centiméteres francia szupertehetség, Victor Wembanyama lesz a 2023-as NBA draft 1/1-es választottja.

A francia Boulogne-Levallois Metropolitans 92-től érkező centert/erőcsatárt LeBron James (akit 2003-ban választottak ki) óta a liga legnagyobb ígéreteként tartják számon. Hamarosan kiderül, beváltja-e a hozzáfűzött ígéreteket.

A San Antonio Spurs ezt megelőzően kétszer választott 1/1-esként, mindkét pickkel egy későbbi Hall of Famert sikerült választani: előbb David Robinsont, majd Tim Duncant.

Brandon Miller a Charlotte Hornetsnél, Scoot Henderson a Portland Trail Blazersnél kötött ki a 2. és a 3. választással, míg a magyar válogatott Valerio-Bodon Vincent bár a draftlistán fent volt, nem kelt el. Ettől persze undrafted játékosként még elviheti egy csapat.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik