Videó: így örültek San Antonióban a „főnyereménynek”

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.17. 11:28
null
Minden valószínűség szerint Victor Wembanyamát választja ki a drafton a San Antonio Spurs (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, minden bizonnyal az észak-amerikai profi kosárlabdaligát (NBA) ötször megnyerő San Antonio Spurshöz kerül a júniusi játékosbörzén (draft) a 19 éves francia szupertehetség, Victor Wembanyama, akit tárt karokkal várnak Gregg Popovichék, hiszen a szurkolók a draftsorrend sorsolásakor úgy ünnepeltek, mintha a főnyereményt kaparintották volna meg a lottón.

 

Szakértők szerint LeBron James draftolása óta nem volt még olyan játékos, aki akkora érdeklődést váltott volna ki a csapatokból, mint Victor Wembanyama. A 19 éves franciáról ódákat zengett a francia sajtó is, ráadásul a draftsorrend sorsolása előtti, hétfő esti meccsét a Paris Saint-Germain világbajnok sztárfutballistája, Kylian Mbappé és az Életrevalók című filmből, illetve a Lupin című sorozatból ismert színész, Omar Sy is a helyszínen tekintette meg – erről képeket ide kattintva tekinthet meg.

A Metropolitans92 csapatában játszó Wembanyama 22 ponttal zárta a Paris Basketball elleni, 93–85-re megnyert mérkőzést, ezzel a Mets második helyen zárta az alapszakaszt, így a rájátszás első körében a hetedik Cholet-val vív meg.

Az 1/1-es választási jogot megnyerő San Antonio Spurs szurkolói pedig ujjongva fogadták, hogy minden valószínűség szerint hozzájuk kerül a francia tehetség, s David Robinson, illetve Tim Duncan után a csapat harmadik 1/1-es választottja évtizedekig meghatározó tagja lehet a ligának.





EGÉSZ SAN ANTONIO LÁZBAN ÉG VICTOR WEMBANYAMA MIATT

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik