NHL: tizedik alkalommal is győzött a ligaelső Boston

Vágólapra másolva!
2023.03.05. 09:28
null
Ovecskin (8) egyre közelebb Gretzky rekordjához (Fotó: Getty Images)
A ligaelső Boston Bruins 4–2-re nyert otthon a New York Rangers ellen, ezzel sorozatban a tizedik győzelmét aratta az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokságban (NHL).

A legendás Wayne Gretzky NHL-gólcsúcsának megdöntésére hajtó 37 éves orosz Alekszandr Ovecskin két góllal és egy gólpasszal járult hozzá csapata, a Washington Wizards 8–3-as győzelméhez a San José Sharks otthonában. Ovecskin ezzel idénybeli 35 gólját is megszerezte, NHL-es pályafutása során pedig már 815 alapszakaszbeli gólnál jár, amivel második a liga örökrangsorában, csak a Gretzky szerzett nála több találatot: a kanadai klasszis 894 gólig jutott.

Az alapszakasz pontlistáját 122 pontjával (52 G, 70 A) vezető Connor McDavid ezúttal csupán egy gólpasszt tett a közösbe a Winnipedig Jets otthonában elszenvedett 7–5-ös vereség során.

Az Edmonton Oilersben a 2020-as MVP Leon Draisaitl hiába szerzett mesterhármast, csapata vereséget szenvedett a Winnipeg Jets otthonában, amely ezzel véget vetett ötmeccses nyeretlenségi sorozatának.

A Vancouver Canucks úgy győzte le kanadai riválisát, a Toronto Maple Leafs együttesét, hogy 44 másodpercen belül két emberhátrányos gólt is szerzett. Quinn Hughes, a Canucks védője a találkozón jegyezte karrierje 200. gólpasszát, ezt a számot NHL-rekordot jelentő 263. fellépésén ért el, egyel megelőzve az eddigi csúcstartó Brian Leetchet.

A címvédő Colorado Avalanche súlyos, 7–3-as vereségbe szaladt bele a Dallas Stars otthonában.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–New York Rangers 4–2
Buffalo Sabres–Tampa Bay Lightning 5–3
New York Islanders–Detroit Red Wings 4–1
Dallas Stars–Colorado Avalanche 7–3
San Jose Sharks–Washington Capitals 3–8
Florida Panthers–Pittsburgh Penguins 4–1
Vancouver Canucks–Toronto Maple Leafs 4–1
Winnipeg Jets–Edmonton Oilers 7–5
Ottawa Senators–Columbus Blue Jackets 5–2
Chicago Blackhawks–Nashville Predators 1–3
Calgary Flames–Minnesota Wild 0–3
Los Angeles Kings–St. Louis Blues 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik