NFL: húszéves rekordot döntött meg a fiatal irányító

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.07. 16:17
null
Justin Fields kiváló teljesítménye nem volt elég a győzelemhez a Miami ellen (Fotó: Getty Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) 9. fordulójában a Chicago Bears végletekig szoros összecsapáson 35–32-re kikapott otthon a Miami Dolphinstől. Ennek ellenére minden szempár a Bears másodéves irányítójára, Justin Fieldsre szegeződött, aki történelmet írt, hiszen 178 yardot futott a találkozón, ami egy irányító által az eddigi legtöbb egy alapszakasz-mérkőzésen.

 

Fields az Atlanta Falcons és a Philadelphia Eagles többszörös Pro Bowl-résztvevő irányítója, Michael Vick 173 yardos teljesítményét szárnyalta túl, amit nevezett 2002. december elsején állított be a Minnesota Vikings ellen. A rájátszásban a legtöbb futott yard Colin Kaepernické, a San Francisco irányítója 2013 januárjában a Green Bay legyőzésekor 181 futott yarddal zárt, és nyert is csapatával.

A rekordot leszámítva a Bears irányítója 123 passzolt yarddal, három dobott és egy 61(!!) yardos futott touchdownnal tudott hozzájárulni a Chicago teljesítményéhez. Azonban a győzelem megszerzéséhez ez sem volt elég, az utolsó drive során egy megkérdőjelezhető bírói döntést követően már nem volt képes ledolgozni hárompontos hátrányát a hazai csapat.

Fields kilenc meccs alatt összesen 602 futott yardot gyűjtött össze ebben az idényben, amivel jó úton halad, hogy – az említett Michael Vick és Lamar Jackson után – ő legyen a harmadik irányító az NFL történetében, aki egy szezonon belül eléri az 1000 yardos álomhatárt.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik