NHL: hosszú távú szerződést kötött vezetőedzőjével a Buffalo

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.10.12. 18:00
null
Marad Don Granato (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Buffalo Sabres hosszú távú szerződést kötött Don Granato vezetőedzővel.

 

A klub szerdai közleményében Kevyn Adams általános igazgató kiemelte: a szakember különösen a fiatal játékosok fejlesztésében szerzett elévülhetetlen érdemeket, emellett pedig mentalitása nagy hatással van az egész csapatra. Azt nemcsak egyfajta követendő gondolkodásmódnak, hanem játékosok és a szakmai stáb hajtóerejének is tartja.

Az 55 éves Don Granato 2021 márciusában ideiglenes megbízatással örökölte meg Ralph Krueger posztját, miközben a csapat klubrekordot jelentő 18 mérkőzést veszített sorozatban. A trénernek első teljes idényében sem sikerült rájátszásba jutnia, de a Buffalo Sabres legalább megállt a lejtőn, a csapat mutatott biztató jeleket, a vezetők pedig értékelték ezt, illetve Granato erőfeszítéseit. Az edző korábbi szerződéséből még két év volt hátra, ezt hosszabbították most meg.

Granato irányításával a 2021–22-es idény alapszakaszában a buffalói gárda 32-szer nyert, míg 11-szer a túlórában maradt alul a 39 vereség mellett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik