NHL: Fleury még legalább egy idényt szeretne játszani

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2022.04.21. 07:25
null
Marc-André Fleury még legalább egy idényt szeretne játszani az NHL-ben (Fotó: Getty Images)
A háromszoros Stanley-kupa-győztes Marc-André Fleury még legalább egy idényt szeretne játszani az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

A Minnesota Wild sztárkapusa elmondta: nemrég döntött arról, hogy nem vonul vissza.

„Még mindig szeretek játszani. Még mindig jól érzem magam, a testem az idő nagy részében még mindig bírja. Igen, még egy idény, és majd meglátjuk” – fogalmazott a 37 esztendős Fleury, aki a nyáron szabadon igazolhatóvá válik, miután lejár a három évre szóló 21 millió dolláros szerződése.

A minden eddigi állomáshelyén, Pittsburghben, Las Vegasban, Chicagóban és most Minnesotában is közönségkedvenc kiválóság ebben az idényben átlagban 2.90 gólt kapott, a lövések 91 százalékát hárította és négy mérkőzésen nem tudtak neki gólt lőni.

Ő az NHL történetének harmadik kapusa, aki elérte az 500 győzelmes álomhatárt. Csak Martin Brodeur (691) és Patrick Roy (551) áll előkelőbb helyen – emlékeztetett az MTI.

Fleury 2008-ban, 2016-ban és 2017-ben nyert Stanley-kupát a Penguinsszel, amely a 2003-as amatőr választáson (draft) az első helyen vitte el. Az előző idényben – már a Vegas Golden Knights alkalmazásában – a legjobb kapusnak választották.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik