NHL: rájátszásba jutott a Columbus, minden hely elkelt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.04.06. 08:12
null
Szétlövésben maradt alul a Rangers (Fotó: New York Rangers)
Rájátszásba jutott a Columbus Blue Jackets az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) pénteki játéknapján, így keleten is elkelt mind a nyolc hely.

 

A Columbus azzal a tudattal lépett jégre a New York Rangers otthonában, hogy ha nyer, akkor részt vehet a szerdán rajtoló playoffban.

A hazaiak 1–0-ra vezettek a harmadik harmad elejéig, ekkor egyenlítettek a vendégek, majd öt és fél perccel a vége előtt az orosz Artyemij Panarin három védőt kicselezve a felső léc segítségével a hálóba lőtt. A Rangers lehozta kapusát, és 7 másodperccel a vége előtt egyenlített.

Az ötperces hirtelen halál nem hozott gólt, csak hatalmas helyzeteket, így a döntés a szétlövésre maradt. Ebben a Columbus volt a jobb, a győztes találatot Panarin ütötte a bal felső sarokba.

Ezzel keleten és nyugaton is eldőlt, melyik nyolc-nyolc csapat lesz érdekelt a Stanley-kupáért folyó rájátszásban.

A rájátszásba jutott csapatok:
Kelet: Tampa Bay Lightning, Washington Capitals, Boston Bruins, Toronto Maple Leafs, Pittsburgh Penguins, New York Islanders, Carolina Hurricanes, Columbus Blue Jackets
Nyugat: Calgary Flames, San Jose Sharks, Nashville Predators, Winnipeg Jets, St. Louis Blues, Vegas Golden Knights, Dallas Stars, Colorado Avalanche

NHL
New York Rangers–Columbus Blue Jackets 2–3 – szétlövéssel
Chicago Blackhawks–Dallas Stars 6–1
Anaheim Ducks–Los Angeles Kings 5–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik