NHL: 4–0 után 5–5, aztán az utolsó percben jött a dráma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.09. 07:52
null
Nagy volt a jövés-menés Cory Schneider kapuja előtt, de a New Jersey-i kapus 35 védése hozott egy pontot a Devilsnek Torontóban (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján fordulatos meccset játszott egymással a Dallas Stars és a Carolina Hurricanes: a texasiak 4–0-ra vezettek hazai jégen az első harmadot követően, a vendégek viszont az 54. percre ledolgozták hátrányukat, 19 másodperccel a végső dudaszó előtt viszont Patrick Sharp emberelőnyből betalált, így a Csillagok ünnepelhettek.

 

A Dallasban Jamie Benn szerezte a második gólt, emellett három gólpasszt is jegyeztek a neve mellé, Tyler Seguin (1+3) ugyancsak négy ponttal zárta az estét.

„Volt néhány vicces meccsünk az utóbbi időszakban. A Minnesota ellen három nullás hátárnyból jöttünk vissza. A Calgary ellen három nullára mentünk, és kikaptunk. Az Edmonton ellen nagyon domináltunk, mégis vesztettünk. Ma nem játszottunk igazán jól, mégis sikerült nyernünk. Természetesen örülök ennek” – mondta a csapatkapitány Benn a meccs után.

A Chicago Blackhawks 4–1-re legyőzte otthon a Nashville Predarorst, a végén üres kapura Patrick Kane is betalált – a Predators és a liga egyik legjobb védője, Shea Weber lába között, mintegy harminc méterről.

A 27 éves szélső ezzel megőrizte remek szériáját, és már sorozatban 23. meccsén szerzett pontot. A sorozat – amely a leghosszabb amerikai, illetve Blackhawks-játékostól – legfrissebb pontja jubileumi is egyben, ez volt ugyanis a 600. Kane számára.

NHL, ALAPSZAKASZ
Columbus Blue Jackets–Los Angeles Kings 2–3 – hosszabbítás után
Philadelphia Flyers–New York Islanders 3–4 – szétlövés után
Florida Panthers–Ottawa Senators 2–4
Toronto Maple Leafs–New Jersey Devils 3–2 – szétlövés után
Washington Capitals
–Detroit Red Wings 3–2 – szétlövés után
St. Louis Blues
–Arizona Coyotes 4–1
Chicago Blackhawks
–Nashville Predators 4–1
Dallas Stars
–Carolina Hurricanes 6–5
Calgary Flames
–San Jose Sharks 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik