NHL: negyedszerre összejött a siker Pensnek a Capitals ellen

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2015.02.26. 07:25
null
John Gibson hiába védett több alkalommal nagyot az Ottawa ellen, a Senators leiskolázta az Anaheimet (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján egymással csapott össze a Metropolitan csoport két rájátszásba igyekvő csapata, a Pittsburgh Penguins és a Washington Capitals, és a Pingvinek Jevgenyij Malkin vezetésével 4–3-ra legyőzték idegenben a fővárosiakat.

 

A Pens a szezonbeli előző három meccsét elveszítette a Capitalsszal szemben, ráadásul ezeken a meccseken 1–10-es volt a gólkülönbsége, így érthető volt, hogy a vendégek nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe. Az összesen 18 kiállítást hozó összecsapáson Malkin volt a főszereplő, az orosz center három gól előkészítésében segédkezett, csapata így végig megőrizte első harmadban kiharcolt egygólos előnyét.

„A legutóbbi meccsünk (1–3 február 17-én – a szerk.) talán a legjobb volt ellenük, és most még azt is felülmúltuk. Minket dicsér, hogy a Washington gyakran csak körbe korcsolyázott, ütközni próbált, nem tudták a saját játékukat játszani. Mi csak annyit tettünk, amennyit kellett, jó meccs volt, sok érzelemmel” – értékelt a meccs után Mike Johnston Pittsburgh-edző.

A fővárosiaknál Alekszandr Ovecskin beütötte idénybeli 39. találatát, amivel vezeti a góllövőlistát.

A nap másik két összecsapásán is vendéggyőzelem született. A Calgary Flames 3–1-re gyõzött a New Jersey Devils otthonában, ezzel rájátszást jelentő helyre ugrott. Az Ottawa Senators újonc kapusa,
Andrew Hammond NHL-es pályafutása első kapott gól nélküli meccsét produkálta az Anaheim Ducks csarnokában, miközben csapata sorozatban harmadszor diadalmaskodott.

A Chicago Blackhawks nem lépett pályára, mégis súlyos veszteséget szenvedett, kiderült ugyanis, hogy a liga legponterősebb játékosa, Patrick Kane (64, 27+37) műtétre szorul, miután a Florida Panthers elleni keddi meccsen eltört a kulcscsontja. Kane-nek 12 hét kihagyást jósolnak, ami azt jelenti, hogy a Blackhawksnak, ha bejut a rájátszásba, két kört még mindig nélküle kell megtenni.

NHL, ALAPSZAKASZ
New Jersey Devils–Calgary Flames 1–3
Washington Capitals–Pittsburgh Penguins 3–4
Anaheim Ducks–Ottawa Senators 0–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik