Kosármeccs sem gyakran végződik 2-0-ra, pláne Amerikában… - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.04. 10:45
null
Drámai csata 2–0-s végeredménnyel (Fotó: twitter.com/RickKarle)
A kosárlabda azon számos csapatsportág egyike, amelynél az első pontszerzés után még bőven kérdéses az adott mérkőzés győztese. A kivétel persze erősíti a szabályt, s ez a kivétel most megtörtént! Az egyik amerikai középiskolai találkozón az alabamai Bibb County 2–0-s győzelmet aratott a Brookwood ellen.

 

Két alabamai kosárcsapat stratégiája olyan jól passzolt egymáshoz, hogy a Bibb County korán megszerzett 2–0-s előnyét végig megőrizte a Brookwood ellen. A 2–0 természetesen negatív rekord az amerikai középiskolai bajnokság történetében, de nem először fordult elő! 1977-ben ugyancsak 2–0-lal ért véget egy találkozó.

A szombaton rendezett mérkőzésen a Bibb County jól kezdett, Brandon Rutledge sikeresen értékesített egy lepattanót az első támadásnál – ezzel előnyhöz juttatta csapatát. Innentől a Brookwood szándékosan lassította a játékot.

Thad Fitzpatrick tréner elmondta, a terv az volt, hogy támadásban pihenjenek a játékosok, mivel ez volt a csapat negyedik mérkőzése azon a héten, s az előző napi összecsapásban sokan elfáradtak. Éppen ezért a Brookwood kosarasai csak passzolgatták a labdát, majd a negyed vége előtt kosárra dobtak – eredménytelenül. Itt meg kell jegyezni, az amerikai középiskolai bajnokikon nincs támadóidő, ezt használta ki a vesztes fél.

A második negyedben végig a Brookwoodnál volt a labda, de a dudaszó előtti dobás újfent kimaradt. A harmadik negyedben a Bibb asszisztált a helyzethez, így a mindent eldöntő utolsó játékrésznek is 2–0-lal mentek neki a riválisok.

A Brookwood a hajrában is ragaszkodott „filozófiájához”, ám 15 másodperccel a vége előtt váratlanul eladta a labdát! A brookwoodiaknak emiatt faultolniuk kellett, hogy győzelmi esélyeiket életben tartsák. A hátralévő 15 másodpercben a két csapat együttvéve összesen hétszer dobott kosárra, de egyetlen pont sem született, így a közönségszórakoztatónak nem nevezhető, de a végletekig kiélezett, izgalmas csatát a Bibb County nyerte – káprázatos módon 2–0-ra.

ABC 33/40 - Birmingham News, Weather, Sports

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik