NHL: hatot kapott a Calgary, lenullázták a Columbust

NSO / MTINSO / MTI
Vágólapra másolva!
2015.01.22. 08:37
null
Hatot kapott a Calgary az Anaheimtől (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában a legutóbbi játéknap a Chicago Blackhawks a Pittsburgh Penguins vendégeként nyert szétlövéssel, míg a Colorado Avalanche hasonlóképpen kerekedett a Boston Bruins fölé. Hatot kapott a Calgary az Anaheimtől, a Winnipeg lenullázta a Columbust.

A Flames utoljára 2004. január 19-én tudott alapszakaszban győzni a kaliforniai gárda vendégeként, és eddig ez az egyetlen diadala ebben az évszázadban Anaheimben. A Calgary – amely négy siker után kapott ki újra – jelenleg éppen a rájátszást jelentő nyolcadik helyet birtokolja nyugaton.

Tőle egy ponttal gyűjtött kevesebbet a címvédő Los Angeles Kings, amely a San Jose Sharks otthonában maradt alul. A bajnok nincs jó formában, utóbbi nyolc összecsapásából hetet elveszített.

A Toronto Maple Leafs is vergődik, zsinórban hatodszor kapott ki, most az ontariói rivális Ottawa Senators vendégeként. A fővárosiak svéd sztárhátvédje, Erik Karlsson kétszer volt eredményes.

A Colorado Avalanche-ben Jarome Iginla beütötte NHL-pályafutása 574. gólját, ezzel feljött az örökranglista huszadik helyére.

A Winnipeg Jets újonc kapusa, Michael Hutchinson 29 védéssel járult hozzá a Columbus Blue Jackets elleni hazai 4-0-s sikerhez. A vendégeknél az első számú kapus, az orosz Szergej Bobrovszkij megsérült, le kellett cserélni, így kérdéses, hogy vasárnap pályára tud-e lépni a hazai rendezésű All Star-gálán.

A Chicago Blackhawks szétlövésben győzött a két sztár, Jevgenyij Malkin és Kris Letang nélkül felálló Pittsburgh Penguins csarnokában. Az elmúlt 17 esztendőben ez volt a második chicagói siker Pittsburghben.

Az All Star-mérkőzés előtt ez volt az utolsó játéknap.

NHL
ALAPSZAKASZ

Ottawa Senators–Toronto Maple Leafs 4–3
Pittsburgh Penguins–Chicago Blackhawks 2–3 – szétlövéssel
Winnipeg Jets–Columbus Blue Jackets 4–0
Anaheim Ducks–Calgary Flames 6–3
Colorado Avalanche–Boston Bruins 3–2 – szétlövéssel
San Jose Sharks–LA Kings 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik