NHL: a liga hosszabbításkirálya ismét lecsapott

Vágólapra másolva!
2014.12.16. 07:03
null
Matt Moulson, a Buffalo szélsője gólt lő, Robin Lehner kapus már tehetetlen (Fotó: Reuters)
Továbbra is százszázalékos mérleggel hozza hosszabbításos vagy szétlövéses mérkőzéseit az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) a New York Islanders, mely ezúttal a New Jersey Devils ellen fordított 0–2-ről. Szétlövés döntött a Buffalo Sabres javára az Ottawa Senators ellen, a Pittsburgh Penguins pedig több alapjátékosát nélkülözve győzte le a Tampa Bay Lightninget.

 

Két pittsburghi – Bryan Rust és Brian Dumoulin – is első NHL-gólját szerezte meg, mindketten bekerültek a mérkőzés legjobbjainak választott hokisok közé – nagyban fiatal játékosainak köszönheti a Tampa Bay Lightning ellen aratott győzelmét a Penguins, mely összességében simán legyőzte a floridaiakat. A Penguins sorozatban tizedszer győzött a Lightning ellen.

A másik két mérkőzés szétlövéssel dőlt el: az Islanders az első harmad után kettővel égett a Devils ellen, ám Josh Bailey és Matt Martin góljával döntetlenre mentette a meccset, a ráadás nem hozott gólt, a szétlövés pedig a New York-i csapat javára billentette a mérleget. Az Islanders kilencből kilenc hosszabbításos vagy szétlövéses mérkőzést nyert meg eddig az alapszakaszban!

Buffalóban a hazaiak kétgólos előnyt hagytak veszni, és még a végén a hosszabbításért is hajthattak – Brian Flynn találatával harcolták ki a ráadást, a szétlövésben pedig egyedül Matt Moulson talált be, így a Sabres győztesen vonulhatott le a jégről.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Ottawa Senators 5–4 szétlövéssel
New York Islanders–New Jersey Devils 3–2 szétlövéssel
Pittsburgh Penguins–Tampa Bay Lightning 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik