NBA: Westbrookot nem tudták tartani; újabb Knicks-zakó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.25. 20:42
null
Carmelo Anthony (fehérben) remekelt, de nem tudta megakadályozni a Knicks újabb vereségét (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) karácsonyi játéknapjának első mérkőzésén a New York Knicks hazai közönség előtt 102–91-es vereséget szenvedett a Washington Wizardstól. A házigazdánál Carmelo Anthony 34 pontot termelt, de ez sem bizonyult elegendőnek a győzelemhez, míg a fővárosiaknál a 24 pontot, hat lepattanót és 11 asszisztot jegyző John Wall vitte a prímet. Az Oklahoma az ihletett formában játszó Russell Westbrook vezérletével verte meg a San Antoniót.

 

Sorozatban hatodszor kapott ki a Keleti főcsoport utolsó előtti helyén álló New York Knicks, amely egyszer sem vezetett a Washington elleni találkozó során. A mérkőzésen végig a vendégek domináltak, akik az első negyedben már 14 ponttal is vezettek, míg a nagyszünetet 16 pontos fórból várhatták.

A második félidőben a New York-iak valamelyest kozmetikáztak az eredményen, de a győzelemre esélyük sem volt, hiszen egyszer sem tudták tíz pont alá csökkenteni a hátrányukat. A Knicks legutóbbi 17 meccséből a 16.-at veszítette el, nála többször egyik csapat sem kapott ki az NBA mostani idényében.

Sokáig izgalmas és kiélezett találkozót hozott az Oklahoma City Thunder vendégjátéka a San Antonio Spurs otthonában, ám a hajrában, 93–93 után a vendégek állva hagyták ellenfelüket. A OC-ben Kevin Durant ezúttal sem játszott, Russell Westbrook azonban feledtette a hiányát, hiszen 34 pontjával és 11 assziszttal győzelemhez segítette csapatát. Csapattársai közül Serge Ibaka 21 pontot termelt, míg Steven Adams 15 lepattanót szedett.

A házigazdánál tizenhét pont fölé senki nem jutott, de a 11 pontja mellett 13 kosarat előkészítő és hét lepattanót gyűjtő Manu Ginóbilit érdemes kiemelni. A Spurs legutóbbi hat meccséből ötöt elveszített, az Oklahoma vendégként nyolcból hatot megnyert decemberben.

NBA, ALAPSZAKASZ
New York Knicks–Washington Wizards 91–102 (23–34, 21–26, 26–24, 21–18)
San Antonio Spurs–Oklahoma City Thunder 106–114 (27–29, 20–21, 30–26, 29–38)
KÉSŐBB
Miami Heat–Cleveland Cavaliers
Chicago Bulls–Los Angeles Lakers
Los Angeles Clippers–Golden State Warriors

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik