NHL: Hossa visszatérése chicagói sikert ért a Detroit ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.17. 07:15
null
Dallasi elhasalás: a Winnipeg hetet ütött a Starsnak (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján a Chicago Blackhawks 4–1-re legyőzte hazai pályán a Detroit Red Wingset. A címvédő nyerő embere a sérülése miatti ötmeccses kihagyását követően visszatérő Marián Hossa volt, aki egy gólt és két gólpasszt jegyzett az összecsapáson.

 

A Philadelphia kicsit kiengedett a 3–0-s első tizenöt perc után, de végül nyert 4–3-ra Pittsburghben. Wayne Simmonds egy gólpassz után kétszer is betalált emberelőnyből, ám a Penguins felzárkózott egy gólra, viszont Matt Read emberhátrányos találata megpecsételte a hazaiak sorsát.

Roberto Luongo korábbi csapattársai ellen játszhatott, a Florida Panthers a Vancouver Canucksot fogadta, de a kanadai csapat zárhatta elégedettebben a mérkőzést, hiszen szétlövés után két ponthoz jutott a floridaiak csarnokában.

A nap egyik legjobb teljesítménye a sharksos Antti Niemié volt: a San Jose finn kapusa 41 védést bemutatva ért el shutoutot a New York Rangers vendégeként. Pedig a másik kapus, Henrik Lundqvist sem védett rosszul, ám Logan Couture egyszer túljárt az eszén, az emberhátrányból szerzett gól pedig a vendégek sikerét jelentette.

Ugyancsak kapott gól nélkül zárta a meccsét Dustin Tokarski, aki Carey Price és Peter Budaj mögött nem számíthat sok játéklehetőségre a Montreal Canadiensben, de a ligautolsó Buffalo Sabres ellen ő kezdett, és élt vele: a 24 éves kanadai kapus 10. NHL-fellépésén az első hibátlan meccsét zárta.

Nem volt ilyen jó napja a Dallas Stars hálóőreinek: Tim Thomas négy, Cristopher Nilstorp három gólt kapott a Winnipeg Jetstől 17 lövésből, a Csillagok pedig kihunytak a kanadai estében. Blake Wheeler négy assziszttal segítette a Jetset szezonbeli leggólerősebb meccséhez, Dustin Byfuglien (2+1), Olli Jokinen (1+2) és Tobias Enström (1+2) egyaránt három ponttal zárt a 7–2-re záruló összecsapáson.

NHL, ALAPSZAKASZ
Pittsburgh Penguins–Philadelphia Flyers 3–4
Carolina Hurricanes–Edmonton Oilers 1–2
Florida Panthers–Vancouver Canucks 3–4 – szétlövéssel
Washington Capitals–Toronto Maple Leafs 4–2
New York Rangers–San Jose Sharks 0–1
Ottawa Senators–Colorado Avalanche 1–3
Buffalo Sabres–Montreal Canadiens 0–2
Chicago Blackhawks–Detroit Red Wings 4–1
Winnipeg Jets–Dallas Stars 7–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik