NHL: tíz győzelem után kapott ki otthon az Anaheim

Vágólapra másolva!
2014.01.22. 07:08
null
A kép csalóka – a Winnipeg nem esett orra az Anaheim otthonában (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Nyugati főcsoport éllovasa, az Anaheim Ducks saját közönsége előtt 3–2-es vereséget szenvedett a Winnipeg Jetstől, így megszakadt tízmeccses hazai győzelmi sorozata. A New Jersey Devils hetet, Jaromír Jágr egy gólt ütött a St. Louis Bluesnak, a városi rangadón a New York Islanders 5–3-ra legyőzte a New York Rangerst.

 

A Winnipeg ismét bizonyította, hogy nem jön zavarba, ha az Anaheim otthonában van jelenése. A Jets magyar idő szerint csütörtök hajnalban 3–2-re nyert a Ducks vendégeként, így a legutóbbi öt meccséből négyet megnyert a Honda Centerben.

Nem túlzás kijelenteni, a St. Louis Blues ellen minden összejött a New Jersey-nek, amely ezt megelőzően 2011 áprilisában szerzett hét gólt. A Devils sikeréhez Jaromír Jágr egy góllal járult hozzá, így ebben a szezonban 16, összességében 697 találatnál jár az NHL-ben.

A Colorado idegenbeli legyőzésével nyolc éve nem látott magasságokba emelkedett a Toronto. A Maple Leafs legutóbb 2005 decembere és 2006 januárja között volt képes megnyerni sorozatban hat mérkőzést – most ismét sikerült neki.

Dacára annak, hogy a meccs elején már 2–0-ra vezetett a Rangers, az Islanders győzelmével zárult a New York-i derbi. A két együttes legutóbbi hat összecsapása mindig a mindenkori vendégcsapat sikerét hozta.

Sorozatban négy rendes játékidőben elszenvedett vereségnél tart a Washington Capitals – erre 2011 decembere óta nem volt példa –, amely ráadásul november óta először nem szerzett gól. Alekszandr Ovecskinék vesztét ezúttal az Ottawa okozta – a Senators zsinórban hetedszer győzte le a fővárosiakat.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Florida Panthers 3–4
Columbus Blue Jackets–Los Angeles Kings 5–3
New Jersey Devils–St. Louis Blues 7–1
New York Rangers–New York Islanders 3–5
Washington Capitals–Ottawa Senators 0–2
Dallas Stars–Minnesota Wild 4–0
Colorado Avalanche–Toronto Maple Leafs 2–5
Edmonton Oilers–Vancouver Canucks 1–2
Anaheim Ducks–Winnipeg Jets 2–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik