NHL: a Detroit, a Hurricanes, a Kings és a Devils sem lőtt gólt

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2014.01.29. 07:38
null
Reto Berra (Calgary Flames) a kör közepén véd (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszában négy vendégcsapat – Detroit Red Wings, Carolina Hurricanes, New Jersey Devils, Los Angeles Kings – sem tudott gólt lőni, viszont összesen kaptak tizennégyet. Kilencgólos meccsen, de a hosszabbításban nyert házigazdaként a Calgary Flames, míg vendégként a Washington Capitals.



Az erősen tartalékos Detroit Red Wings kiadós vereséget szenvedett a Philadelphia Flyers otthonában, és 1928 után először fordult elő, hogy sorozatban három idegenbeli mérkőzésén nem szerzett gólt. A Red Wings ezúttal három olimpikonját, az orosz Pavel Dacjukot, a svéd Henrik Zetterberget és Johan Franzent nélkülözte sérülés miatt. A csapat jelenleg nem áll rájátszást jelentő helyen.

A Philadelphiában Steve Mason 33 védéssel idénybeli második, pályafutása 21. olyan mérkőzésén van túl, amelyen nem kapott gól.

Rajta kívül a St.Louis-i szlovák Jaroslav Halak (23 védés, a szezonban 4., összesítésben a 29. alkalommal maradt érintetlen a kapuja), a montreali Carey Price (36 védés, 3/22) és a phoenixi német Thomas Greiss (30 védés, 2/3) nem kapott gólt a játéknapon.

A Washington orosz sztárja, Alekszandr Ovecskin 2-2 góllal és gólpasszal járult hozzá a Buffalo hosszabbításos legyőzéséhez. A csatár 38 találatával vezeti góllövőlistát, és 790 pontjával a klub történetének második legeredményesebb hokisa lett.

A címvédő Chicago Blackhawks sorozatban ötödik összecsapásán nem tudott nyerni, míg a tavalyi keleti bajnok Boston Bruins egymás után harmadszor lőtt hat gólt. Az „áldozat” ezúttal a Florida Panthers és az a Tim Thomas volt, aki 2011-ben még a Bosotnnal nyert Stanley Kupát és volt akkor a rájátszás legértékesebb játékosa.

NHL, ALAPSZAKASZ
Boston Bruins–Florida Panthers 6–2
Columbus Blue Jackets–Ottawa Senators 2–3
Philadelphia Flyers–Detroit Red Wings 5–0
Toronto Maple Leafs–Tampa Bay Lightning 3–2
Buffalo Sabres–Washington Capitals 4–5 – h.u.
Montreal Canadiens–Carolina Hurricanes 3–0
St. Louis Blues–New Jersey Devils 3–0
Winnipeg Jets–Nashville Predators 3–4
Phoenix Coyotes–Los Angeles Kings 3–0
Calgary Flames–Chicago Blackhawks 5–4 – h.u.
Anaheim Ducks–Minnesota Wild 2–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik