Kosárlabda: brutális lábtörés az egyetemi liga végjátékában - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.01. 08:25
Kialakult a Final Four mezőnye az amerikai egyetemi férfi kosárlabda-bajnokságban. A négy konferenciából csak a Louisville jutott első kiemeltként a négyes döntőbe, Nyugatról a Wichita State a 9., míg Délről a Michigan és Keletről a Syracuse egyaránt 4. kiemeltként menetelt el a végjátékig.

A Középnyugati főcsoport döntőjében az első helyen rangsorolt Louisville egyik legjobbja, Kevin Ware brutális sérülését követően győzte le a második kiemelt Duke-ot. A balesetet látva nemcsak a játékosok, de a két edző (a Duke-nál Mike Krzyzewski szövetségi kapitány) is elsírta magát. Hosszú percekig állt a játék, mire Ware-t a hordágyra tették. Társai körülállták, ő beszédet mondott, majd a Louisville 21 ponttal legyőzte a Duke-ot.

A négyes döntőt a hét végén Atlantában rendezik meg, az elődöntőben a Louisville a Wichita State-tel, a Michigan a Syracuse-zal küzd meg.

A Wichita legutóbb 1965-ben, a Michigan 1993-ban, a Syracuse 2003-ban jutott a Final Fourba, amelyben a Louisville tavaly is szerepelt.

Az idei bajnokság több érdekességet is tartogatott: a tavalyi győztes Kentucky fel sem került a 64 csapatos főtáblára, míg a nem éppen a sportolóiról híres Harvard egyetem az első győzelmét aratta a végső szakaszban – első fordulós sikerét követően azonban kiesett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik