NHL: az Anaheim legyőzte a ligaelső Chicagót

Vágólapra másolva!
2013.03.21. 07:07
null
Az Anaheim a veterán Teemu Selänne góljával győzte le a Chicagót (Fotó: Reuters)
A Nyugati főcsoport két legjobb csapata találkozott az NHL-ben Anaheimben, ahol a Ducks ugyan az utolsó harmad előtt még vesztésre állt az éllovas Chicagóval szemben, a záró húsz percben három gólt ütve 4–2-re legyőzte üldözöttjét – a harmadik, azaz győztes gólt az örökifjú Teemu Selänne szerezte. A Toronto ötmeccses vereségsorozatot szakított meg a Tampa Bay legyőzésével, míg a Minnesota bravúros győzelmet aratott Detroitban.

A Chicago Blackhawks rekordrajtja már rég a múlté, sőt, az Anaheim elleni mérkőzésen három pontra olvadt az NHL-éllovas előnye a kaliforniai csapattal szemben úgy, hogy a Ducks egy meccsel kevesebbet játszott.

Pedig két harmadon át kézben tartotta a meccset a vendég csapat: Peter Holland góljára Jonathan Toews válaszolt, majd Nick Leddy juttatta előnyhöz a Blackhawkst. A folytatásban azonban lehúzta a rolót Jonas Hiller, a Ducks kapusa, s a túloldalon Bobby Ryan és Teemu Selänne is betalált. Sheldon Souray üres kapus gólja már csak hab volt a tortán.

Selänne a meccs után Ryan Getzlafot dicsérte, a gólját előkészítő társ lázas betegen vállalta a játékot, s csapata második és harmadik gólját is előkészítette.

„Az eddigi játéka alapján ő a liga legértékesebb játékosa, ez nem is lehet kérdés. Élvezet nézni és vele játszani" – mondta az immár 670 gólos Selänne.

NHL
ALAPSZAKASZ, 58. JÁTÉKNAP

Toronto Maple Leafs–Tampa Bay Lightning 4–2
Detroit Red Wings–Minnesota Wild 2–4
Edmonton Oilers–San Jose Sharks 3–4 – hosszabbítás után
Colorado Avalanche–Dallas Stars 4–3
Anaheim Ducks–Chicago Blackhawks 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik