NBA: Kenneth Faried 40 ponttal lett MVP a fiatalok gáláján

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.02.16. 09:43
null
Kenneth Faried igazi zsákolóshow-t tartott a fiatalok gáláján (Fotó: Action Images)
Péntek este megkezdődött a houstoni NBA All-Star-hétvége, amelyen az első főbb esemény az újoncok és a másodévesek gálameccse volt, amelyen a korábbi hagyományoktól eltérően, az elmúlt évhez hasonlóan vegyes csapatokban mérkőztek meg egymással a felek Charles Barkley, illetve Shaquille O'Neal irányítása alatt. A vetélkedést a Team Chuck  nyerte, viszonylag fölényesen, s az MVP is ebből az alkalmi társaságból került ki a 40 pontos, 10 lepattanós, igazi zsákolóshow-t tartó Kenneth Faried személyében. Nézzük a részleteket!

Team Chuck–Team Shaq 163–135

A két félidőből álló találkozó előtt közvetlenül hirdették ki a kezdő ötösöket, amelyeket a nézők szavazatai alapján állítottak össze a felek, így a Team Chuck a Ricky Rubio, Bradley Beal, Kawhi Leonard, Kenneth Faried, Anthony Davis sorral kezdett, míg a Team Shaq a Kyrie Irving, Damian Lillard, Harison Barnes, Chandler Parsons, Michael Kidd-Gilchrist, extra alacsony ötös fogatot küldte parkettre a feldobásnál. Az első 20 perc alatt – írd és mondd – 90-66-ra lépett meg Charles Barkley legénysége, ami jól tükrözi, hogy szinte nem volt védekezés a találkozón. A látványra viszont nem lehetett panasz, sorra érkeztek az alley-oopok, a győztes félnél például Ricky Rubio és Isaiah Thomas is 10-10 gólpasszt osztott ki, leginkább a 40 pontját 22-ből 18-as mezőnyözéssel összehozó Kenneth Fariednek, de a nem a látványos játékáról híres Spurs-játékos, Kawhi Leonard is összehozott egy 20 pontos, 7 lepattanós performanszt.

A sacramentói törpe, Thomas 20 pontos, 10 gólpasszos dupla duplájával a csapaton belüli egyetlen kihívója volt a denveri Fariednak, ami az MVP-címet illeti, a másik oldalon pedig a kisebb meglepetésre 27 percet játszó, 32 pontot szóró Kyrie Irving volt az ász, aki majd a „nagyok” vasárnapi mérkőzésén is szerepelni fog. Bár egy ilyen jellegű mérkőzésen nem feltétlenül ez számít, a két csapat közti elképesztő magasságbeli különbséget az 51–24-re nyert lepattanópárharc hűen tükrözi, s hiába a sok szupertehetség Shaquille O'Neal együttesében, ma a magasabb, erősebb, atletikusabb Team Chuck villogott és nyert 28-as különbséggel, 163 pontot szórva.

Alley-oop Ricky Rubio és Kenneth Faried előadásában

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik