Kobe Bryant, Kevin Durant: tripla dupla

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.11.19. 08:41
null
Hiába próbálkoztak, Kobe Bryant szinte megállíthatatlan volt (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában mára virradóra 8 találkozót rendeztek meg, közte kisebb-nagyobb meglepetésekkel, érdekesen alakuló ütközetekkel. A játéknap mégis két sztárról, az egyaránt tripla duplázó Kobe Bryantről, illetve Kevin Durantről szólt, mindkét ász győzelemhez is segítette csapatát. Mike D'Antoni még nem mutatkozhatott be a Lakers kispadján, de új tanítványai idén először érték el az 50 százalékos mutatót, a Boston Celtics viszont csúnya vereségbe futott bele a korábban csak egy győzelemmel szerénykedő Pistons otthonában. Nézzük, mit érdemes még tudni erről a játéknapról!

New York Knicks–Indiana Pacers 88–76

Hiába éledt fel előző találkozóján a Pacers, az idei New York Knicks nem ismer kegyelmet, s ezt Frank Vogel legényei ellen is megmutatta. A 26 pontot szóró Carmelo Anthony mellett most nem is kellett senki, aki kiemelkedőt hoz, a Nagy Alma kedvencei így is könnyedén célba értek a nagyon szenvedő Indiana ellen. A vendégeknél a 20 pontos Paul George-on kívül csak David West nyújtott elfogadható teljesítményt, továbbra is romokban a nyáron szerzett Augustin-Green-Mahinmi trió, Roy Hibbert (7 pont, 8 lepattanó, 6 eladott labda) szenvedése pedig teljesen érthetetlen többévi konzisztens fejlődés, valamint az idei jó rajt ismeretében.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 26, JR Smith 13. Felton 11

A Pacers legjobb dobói: George 20, Da. West 14, Hibbert 7

Toronto Raptors–Orlando Magic 97–86

Az eddig igencsak gyengélkedő Torontónak az influenza is segített a mai játéknapon, ugyanis kidöntötte az ellenfél legjobb formában lévő emberét, JJ Redicket, így Turkoglu és Harrington mellett ő sem állhatott a floridaiak rendelkezésére. A 9 pontja mellett 18 gólpasszt kiosztó Calderon egyelőre szépen pótolja a kanadaiak sérült ászát, Kyle Lowry-t, a 20-at szóró DeRozan élete legjobb idényét futja, most ráadásul Amir Johnson is jelentős pluszt tudott adni a vezéreknek azzal, hogy 15 pontjából 14-et a negyedik játékrészben szerzett.

A Raptors legjobb dobói: DeRozan 20, Bargnani 17, A. Johnson 15

A Magic legjobb dobói: G. Davis, Moore 16-16, Afflalo 15

Philadelphia 76ers–Cleveland Cavaliers 86–79

A biztató start után kicsit szétesőben a Cleveland, a Philadelphia pedig éppen most "józanodik" pár érthetetlen hazai vereség után, ennek megfelelően otthon is tartotta a W-t Doug Collins együttese. Amikor Evan Turner képességeinek megfelelően sokoldalúan kosarazik, akkor Andrew Bynum hiányzása ide vagy oda, pokolian nehéz bárkinek is megvernie ezt a Sixers-t. A 19 pontos, 6 lepattanós, 9 gólpasszos egykori 1/2-es mellett a legnagyobb dicséret a 14 pontig és 9 gólpasszig jutó Jrue Holiday-t illeti meg, aki 9 ponton tartotta az ellenfél legjobbját, Kyrie Irvinget, ráadásul 4 gólpasszt engedélyezett csupán a tavalyi év legjobb újoncának, mellesleg 5 labdaeladásba is belekergette ördöngős lábmunkájával. A 14 pontos, 15 lepattanós dupla duplát szállító Varejao remeklése egyedül kevés volt, de így is egész szépen meccsben tudott maradni Byron Scott legénysége.

A 76ers legjobb dobói: Turner 19, Holiday, Hawes 14-14

A Cavaliers legjobb dobói: Gee 17, T. Thompson, Varejao 14-14

Sacramento Kings–Brooklyn Nets 90–99

A sacramentói győzelmével 6-2-es mérleget birtokló Nets utoljára akkor rajtolt ilyen jól az alapszakaszban, amikor egy évtizede még New Jerseyként döntőbe is jutott az idény végén - igaz eddig feltűnően kellemes sorsolása volt a nyáron várost váltó klubnak. A legújabb áldozat a 29 pontos DeMarcus Cousins fémjelezte Kings volt, az egyik kulcs pedig a padról beálló Andray Blatche volt, aki 22 pontot termelt csereként. A vendégeknél most tért vissza az idénynyitón elszenvedett bokasérülése után az ex-scaramentói Gerald Wallace, de sokat még nem tudott vállalni a mindig hasznos bedobó, ám ez is elég volt ezen az estén.

A Kings legjobb dobói: Cousins 29, T. Evans 21, M. Thornton 12

A Nets legjobb dobói: Blatche 22, M. Brooks, Deron Williams 14-14

 

PLUSZ-MÍNUSZ
A nap hőse(i): Kevin Durant és Kobe Bryant, akik tripla dupláikkal segítették szép győzelemhez csapataikat.
A nap lúzere: Roy Hibbert, aki 7 dobott pontját 6 eladott labdával és pocsék játékkal "tetézte", az all-star center kiábrándítóan játszik idén.

Oklahoma City Thunder–Golden State Warriors 119–109

A kiváló pontszerzői kvalitásai mellett sokoldalúnak is tekinthető Kevin Durant élete leső tripla dupláját szerezte ezen a játéknapon, az utóbbi három szezon pontkirálya 25 ponttal, 13 lepattanóval és 10 gólpasszal zárt, mellette pedig Westbrook (30 pont, 7 gólpassz, 5 szerzett labda) és Kevin Martin (23 pont, 7-ből 5 tripla) is szépen termelt, úgyhogy a Thundernek nem okozott túl nagy gondot a Warriors, mely továbbra is Andrew Bogut távollétében küzd a győzelmekért. A meccs jeleneteként érdemes kiemelni azt a zsákolást, amit Westbrook mutatott be a 22 egységig jutó Stephen Curry mellett-felett, ritkán látni ugyanis hasonlót - pláne egy irányítótól.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 30, Durant 25, Kev. Martin 23

A Warriors legjobb dobói: Curry 22, D. Lee 19, Landry 14

Detroit Pistons–Boston Celtics 103–83

Az eddig egy győzelem mellett kilenc vereséget begyűjtő Detroit nagyon feltüzelt állapotban fogadta a back-to-back érkező, idős kulcsemberekkel rendelkező Celtics-et, így az ex-bostoni edző, Lawrence Frank kicsit megnyugodhatott az impresszív győzelem láttán, amit tanítványai hoztak össze a 20 pontos, 13 lepattanós Greg Monroe vezetésével. A Celtics irányítója, Rajon Rondo visszajöhetett az utolsó percekre, hogy életben tarthassa immáron 34 alapszakasz-meccset számláló sorozatát, melyeken legalább 10 gólpasszig jutott, pont 10-et termelt ebben a kategóriában 13 dobott pontja mellett, de ez csapatán sokat most nem segített. A vendégeknél egyedül a javuló teljesítményt nyújtó újonc, Jared Sullinger 16 pontos karriercsúcsa emelhető ki, a hazaiakkal kapcsolatban pedig érdekesség, hogy egyelőre nagyon beválik Rodney Stuckey (14 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) padról való behozatala és Kyle Singler (14 pont) kezdetése.

A Pistons legjobb dobói: Monroe 20, Maxiell 15, Singler, Stuckey 14-14

A Celtics legjobb dobói: Sulinger 16, Garnett 15, Rondo 13

Portland Trail Blazers–Chicago Bulls 102–94

A Bulls összeszedte magát 24 órával korábbi Los Angeles-i veresége után, de a lendületben lévő Porlandet így sem tudta megleckéztetni idegenben. Derrick Rose esetleges visszatérési dátuma egyre távolodik, a Thibodeau-tanítványok pedig nyugati túrájuk eredményeként már csak 50 százalékon állnak a mai vereség után. A 16 pontos, 15 lepattanós, 8 gólpasszos Joakim Noah ugyan szépen rámutatott a Blazers egyik legnagyobb hiányosságára, a palánkalatti keménységre, de a 21-et szóró Batum, és a 18 pontos, 13 lepattanós dupla duplát szállító Hickson bevitték a célba a hazaiakat, s győzelmi sorozatát hármasra növelve már 50 százalékos mutatója van az oregoni alakulatnak is.

A Blazers legjobb dobói: Matthews, Batum 21-21, Hickson 18

A Bulls legjobb dobói: N. Robinson 18, Noah 16, R. Hamilton 15

Los Angeles Lakers–Houston Rockets 119–108

Mike D'Antoni bemutatkozása ugyan elmaradt a Lakersnél, ám mivel az új mester már napok óta edzéseket tart Bryantéknek, így kezdi átvenni azt a játékrendszert az aranysárga-lila alakulat, melyet az olasz útlevéllel is rendelkező mester képvisel, ennek eredménye a mai 119 dobott pont és a kispad éledezése is. Bernie Bickerstaff vezetőedzőként 4 - 1-es mérleget hoz, ezzel a Lakers már 50 százalékon áll, először az idényben, az idős mester egyébként marad is a stáb tagja D'Antoni "hatalomátvétele" után is. Visszatérve a meccs krónikájához, Kobe Bryant 2010-ben hozta össze karrierje 17. tripla dupláját, most kis szünettel ugyan, de itt a 18. is (22 pont, 11 lepattanó, 11 gólpassz). Pau Gasol 10. nem amerikai születésű játékosként jutott el legalább 15 ezer pontig az NBA-ben, de ez az este sokkal inkább Bryantről és a 28 pontos, 13 lepattanós, 3 blokkot kiosztó Dwight Howardról szólt. A Los Angeles-iek továbbra is első két irányítójuk, Steve Nash és Steve Blake nélkül álltak fel.

A Lakers legjobb dobói: D. Howard 28, Bryant 22, P. Gasol 17

A Rockets legjobb dobói: Parsons 24, Harden 20, Patterson 14

NBA
ALAPSZAKASZ, 20. JÁTÉKNAP
Philadelphia 76ers–Cleveland Cavaliers 86–79
Sacramento Kings–Brooklyn Nets 90–99
Oklahoma City Thunder–Golden State Warriors 119–109
Detroit Pistons–Boston Celtics 103–83
Portland Trail Blazers–Chicago Bulls 102–94
Los Angeles Lakers–Houston Rockets 119–108

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik